BE INSPIRED

Be inspired to cook up a storm - be it for a family meal, a special occasion or to celebrate Myanmar’s many festivals. Our recipe section provided by the top chefs from Myanmar and around the world will take you through the steps of cooking your favourite local dishes or international meals all in the comfort of your own kitchen. Be inspired!

ငါးေလး အုိးကပ္ဟင္း

ျမန္မာစတုိင္ ငါးေသးေသးေလးေတြကို အုိးကပ္ေအာင္ ခ်က္ထားတာပါ။ ထုိ႔ျပင္ ေရၾကည္ငါး လုိ႔ေခၚတဲ႔ ငါးေသးေတြက ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ ခ်က္ထားတာမုိ႔ ၾကြပ္ရြျပီ ထမင္းနဲ႔ တြဲဖက္ သံုးေဆာင္ဖုိ႔ အလြန္လိုက္ဖက္ပါတယ္။ အခ်ဥ္အရသာပါေအာင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ေရာ ခ်က္ထားျပီ နံနံပင္၊ ပင္စိမ္းရြက္ႏုိင္ႏုိင္နဲ႔မုိ႔ အရသာေရာ၊ အနံ႔ပါ ေကာင္းမြန္တဲ႔ ဟင္းလ်ာတစ္ခုပါ။ ခ်က္ရလည္း လြယ္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူ ခ်က္စားၾကည္႔ရေအာင္…

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ငါးေသးေလး (သုိ႔) ေရၾကည္ငါး   – ၂၅ က်ပ္သား (ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီ ဇကာျဖင္႔ ျပန္စစ္ထားပါ)
  • ၾကက္သြန္နီ                               – ၂လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ                             – ၂မႊာ (ညက္ေအာင္ ေထာင္းပါ)
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး                              – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ ပါးပါးလွီးပါ)
  • ဆႏြင္းမွုန္႔                                  – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
  • ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔          – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
  • မဆလာမႈန္႔                               – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
  • ဆား                                         – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ၾကက္သားမႈန္႔                            – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆီ                                            – စားပြဲတင္ဇြန္း ၆ဇြန္း
  • နံနံပင္                                       – တစ္စည္း၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ပင္စိမ္း                                      – တစ္စည္း၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ)

ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ငါးေသးေသးေလးေတြကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးၿပီး ဇကာျဖင္႔ စစ္ထားေပးပါ။

၂။ ၿပီးေနာက္ ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီမ်ားကို ဆီပူထုိးေပးပါ။

၃။ ၿပီးမွ ဆႏြင္းမႈန္႔၊ ငရုတ္သီးမႈန္႕ထည္႔ျပီ မိနစ္၀က္ခန္႔ ေရာေမႊေပးပါ။

၄။ ထုိ႔ေနာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔ ဆီသပ္ျပီ ေရ(ခြက္တ၀က္) ထည္႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏြမ္းသည္အထိ အဖံုးအုပ္ျပီ တည္ထားေပးပါ။

၅။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏြမ္းသြားျပီဆိုလွ်င္ ေရၾကည္ငါး၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔ ထည္႔ဆီျပန္သည္အထိ မီးအသင့္တင႔္႔ျဖင္႔ တည္ထားေပးပါ။

၆။ ဆီျပန္လာလွ်င္ နံနံပင္၊ ပင္စိမ္း၊ မဆလာအုပ္ျပီ ငါးေလးမ်ား အုိးကပ္ျပီ ၾကြပ္ရြသည္အထိ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ အဖံုးအုပ္ျပီ ၄မိနစ္ခန္႔ တည္ထားေပးပါ။

ရ။ ၿပီးလွ်င္ မီးပိတ္လိုက္ျပီ အရသာရွိေသာ ငါးေလးအုိးကပ္ ဟင္းလ်ာကို ထမင္းပူပူေလးျဖင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…

Wutyee

My name is Cho Wut Yee. I a

...see more

Ingredients

I Love Myanmar

Chef Wutyee's recipes