BE INSPIRED

Be inspired to cook up a storm - be it for a family meal, a special occasion or to celebrate Myanmar’s many festivals. Our recipe section provided by the top chefs from Myanmar and around the world will take you through the steps of cooking your favourite local dishes or international meals all in the comfort of your own kitchen. Be inspired!

ငါးေျခာက္ေၾကာ္၊ သရက္ခ်ဥ္သုပ္ႏွင့္ သႀကၤန္ထမင္း

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

 

(၁)ထမင္း                                       – ၁ပြဲ

(၂)ငါးေျခာက္                                   – ငါးက်ပ္သား

(၃)သရက္ခ်ဥ္                                  – ငါးက်ပ္သား

(၄)ၾကက္သြန္နီ                                 – ၁လုံး

(၅)ငရုတ္သီးစိမ္း                               – ၅ ေတာင့္

(၆)ဆား                                          – အနည္းငယ္

(၇)ၾကက္သားမႈန္႕                              – အနည္းငယ္

(၈)ဖေယာင္းတိုင္                               – ၁တိုင္

(၉)ဆီ                                             – ၂ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)

(၁၀)ေရခဲ                                         – အနည္းငယ္

(၁၁)ေရ                                           – ၅၀၀မီလီမီတာ

(၁၂)ငရုတ္သီးအၾကမ္းဖတ္                    – အနည္းငယ္

 

ျပဳလုပ္နည္း

 

- ငါးေျခာက္ကိုအေနေတာ္တုံး၍၃မိနစ္ခန္႕ ေၾကာ္ေပးပါ။

- ထို႕ေနာက္ၾကက္သြန္နီ၊ငရုတ္သီးအၾကမ္းဖတ္၊ၾကက္သားမႈန္႕တို႕ျဖင့္ငါးေျခာက္ကိုျပန္ေၾကာ္ပါ။

- သရက္ခ်ဥ္ကို ဆီအနည္းငယ္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း တို႕ျဖင့္ သုပ္ထားပါ။

- ပန္းကန္လုံး၁လုံးထဲတြင္ဖေယာင္းတိုင္ထြန္းျပီးမႈတ္လိုက္ပါ။

- မႈတ္ျပီးျပီးျခင္း ၎ပန္းကန္ထဲသို႕ ေရထည့္၍ ဖေယာင္းေငြ႕မကုန္ခင္ အျခားပန္းကန္ ေနာက္၁ခ်ပ္ျဖင့္ အုပ္လိုက္ပါ။

- ထမင္းေပၚသို႕ဖေယာင္းနံ႕သင္းေနသည့္ ေရကိုဆမ္းလိုက္ပါ။

- ငါးေျခာက္ေၾကာ္၊သရက္ခ်ဥ္သုပ္ႏွင့္သျကၤန္ထမင္းေလးကိုသုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Wutyee

My name is Cho Wut Yee. I a

...see more

Ingredients

I Love Myanmar

Chef Wutyee's recipes