BE INSPIRED

Be inspired to cook up a storm - be it for a family meal, a special occasion or to celebrate Myanmar’s many festivals. Our recipe section provided by the top chefs from Myanmar and around the world will take you through the steps of cooking your favourite local dishes or international meals all in the comfort of your own kitchen. Be inspired!

တာရီယာကီ ဆယ္မြန္ငါးကင္ႏွင္႔ စပါဂတ္တီ (Healthy)

ဂ်ပန္စတုိင္ တာရီယာကီေဆာ႔ျဖင္႔ ဆယ္မြန္ငါးကင္ လုပ္နည္းေလးပါ။ တာရီယာကီေဆာ႔ နဲ႔ ဆယ္မြန္ငါးကို အရင္ႏုပ္ထားျပီမွ ကင္ထားတာမုိ႔ အရသာထူးျခားေကာင္းမြန္ေစမွာပါ။

Healthy Point: ထုိ႔ျပင္ ဆယ္မြန္ငါးမွာ ပါ၀င္တဲ႔ Omega3 ဓာတ္ကဆုိရင္ Cholesterol မ်ားသူေတြ၊ အလြန္မွ သင္႔ေတာ္ပါတယ္။ ဆီခ်ဳိေရာဂါရွိသူမ်ားအတြက္ သံလြင္ဆီက အေကာင္းဆံုးမုိ႔၊ ဆယ္မြန္ငါးကင္တဲ႔အခါတြင္ သံလြင္ဆီကို အထူး အသံုးျပဳေပးထားတာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဆယ္မြန္ငါး - ၃၀၀ ဂရမ္ (အသားလႊာျပီသား)
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
  • ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
  • စပါဂ္တီ ေခါက္ဆြဲ - ၁၀၀ ဂရမ္

တာရီယာကီေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ဆန္၀ုိင္အခ်ဳိ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ခပ္ညက္ညက္ေထာင္းပါ)
  • သံလြင္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္

ဆယ္မြန္ ငါးကင္ ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ဆယ္မြန္ငါးကို ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ အနည္းငယ္စီ ျဖဴးေပးပါ။

၂။ ျပးီလွ်င္ ေဇာက္ပန္းကန္လံုးထဲတြင္ တာရီယာကီေဆာ႔ရည္ အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ (ပဲငံျပာရည္၊ ဆန္၀ုိင္၊ သၾကား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆီ) တုိ႔ကို သၾကားအရည္ေပ်ာ္သည္အထိ ေရာေမႊေပးပါ။

၃။ ျပီးမွ ဆယ္မြန္ကို တာရီယာကီေဆာ႔ရည္ ခြက္ထဲသုိ႔ ႏွစ္စိမ္ေပးျပီ မိနစ္ ၂၀ခန္႔ ႏုပ္ထားေပးရမွာပါ။

၄။ ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္ျပား Non-stick pan ကို အပူေပးျပီ ပူလာလွ်င္ ဆယ္မြန္ငါးထည္႔၊ တာရီယာကီ ေဆာ႔ရည္မ်ား ထည္႔ျပီ းအဖံုးအုပ္ကာ တစ္ဖက္ ၂မိနစ္ႏွုန္းျဖင္႔ ၄မိနစ္ခန္႔ မီးအတင္႔သင္႔ျဖင္႔ တည္ထားရမွာပါ။

၅။ တာရီယာကီ ဆယ္မြန္ငါးကင္မ်ား ရျပီဆုိလွ်င္ စပါဂ္တီ ေခါက္ဆြဲ ခ်က္ပါမယ္။

စပါဂ္တီ ေခါက္ဆြဲခ်က္နည္း

၁။ ဒယ္အုိးတစ္ခုထဲ ေရ(၂လီတာ) ထည္႔ကာ ဆူေအာင္ တည္ထားပါ။

၂။ ျပးီေနာက္ ေရဆူလာလွ်င္ သံလြင္ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း) တုိ႔ကို ထည္႔ေပးျပီ စပါဂ္တီေခါက္ဆြဲမ်ားကို ၁၀မိနစ္မွ ၁၅မိနစ္ ထိ က်က္သည္အထိ ျပဳတ္ေပးပါ။

၃။ စပါဂ္တီေခါက္ဆြဲ က်က္လွ်င္ ေရေအးျပန္စိမ္ ေပးျပီ ဇကာျဖင္႔ ျပန္စစ္ေပးပါ။

ဆယ္မြန္ ငါးကင္ ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ဆယ္မြန္ငါးကို ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ အနည္းငယ္စီ ျဖဴးေပးပါ။

၂။ ျပီလွ်င္ ေဇာက္ပန္းကန္လံုးထဲတြင္ တာရီယာကီေဆာ႔ရည္ အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ (ပဲငံျပာရည္၊ ဆန္၀ုိင္၊ သၾကား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆီ) တုိ႔ကို သၾကားအရည္ေပ်ာ္သည္အထိ ေရာေမႊေပးပါ။

၃။ ျပီးမွ ဆယ္မြန္ကို တာရီယာကီေဆာ႔ရည္ ခြက္ထဲသုိ႔ ႏွစ္စိမ္ေပးျပီ မိနစ္ ၂၀ခန္႔ ႏုပ္ထားေပးရမွာပါ။

၄။ ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္ျပား Non-stick pan ကို အပူေပးျပီ ပူလာလွ်င္ ဆယ္မြန္ငါးထည္႔၊ တာရီယာကီ ေဆာ႔ရည္မ်ား ထည္႔ျပီ အဖံုးအုပ္ကာ တစ္ဖက္ ၂မိနစ္ႏွုန္းျဖင္႔ ၄မိနစ္ခန္႔ မီးအတင္႔သင္႔ျဖင္႔ တည္ထားရမွာပါ။

၅။ တာရီယာကီ ဆယ္မြန္ငါးကင္မ်ား ရျပီဆုိလွ်င္ စပါဂ္တီ ေခါက္ဆြဲ ႏွင္႔ အရသာရွိစြာ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…

Sunny

He was born in Yangon, the

...see more

Ingredients

Healthy

Chef Sunny's recipes