BE INSPIRED

Be inspired to cook up a storm - be it for a family meal, a special occasion or to celebrate Myanmar’s many festivals. Our recipe section provided by the top chefs from Myanmar and around the world will take you through the steps of cooking your favourite local dishes or international meals all in the comfort of your own kitchen. Be inspired!

ထိုင္းစတိုင္ ငါးေပါင္း

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

(၁)ကကတစ္ငါး                    – ၁ ေကာင္ (၃၅က်ပ္သားခန္႕)

(၂)ခရမ္းခ်ဥ္သီး                    – ၁ လုံး

(၃)သံပုရာသီး                      – ၁ လုံး 

(၄)ၾကက္သြန္ျဖဴ                   – ၅ မႊာ

(၅)ဆား                              – ၂ ဇြန္း (လၻက္ရည္ဇြန္း)

(၆)သၾကား                          – ၂ ဇြန္း (လၻက္ရည္ဇြန္း)

(၇)ၾကက္သားမႈန္႕                  – ၂ ဇြန္း (လၻက္ရည္ဇြန္း)

(၈)ငံျပာရည္                         – ၂ ဇြန္း (လၻက္ရည္ဇြန္း)

(၉)သံပုရာရည္                      - ၂ ဇြန္း (လၻက္ရည္ဇြန္း)

(၁၀)ေရ                               – အနည္းငယ္

(၁၁)နံနံပင္                           – အနည္းငယ္

(၁၂)ငရုတ္သီးစိမ္း                   – အနည္းငယ္

 

ျပဳလုပ္နည္း

- ေရွးဦးစြာ ငါးကို ေသခ်ာေဆးေၾကာျပီး ဓားျဖင့္ မႊန္းထားပါ။

- နံနံပင္၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုတ္သီးစိမ္း တို႕ကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ။

- သံပုရာသီးမ်ားကို လွီးထားပါ။

- ေပါင္းအိုးထဲသို႕ ေရထည့္ျပီး ငါးကို ၁၅ မိနစ္ခန္႕ ေပါင္းပါ။

- sauce ျပဳလုပ္ရန္အတြက္ ဒယ္အိုးအတြင္းသို႕ ေရအနည္းငယ္ ထည့္၍ ပြက္သည္အထိထားပါ။

- ေရဆူျပီဆိုလွ်င္ က်န္ေနေသးသည့္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား ႏွင့္ ဟင္းခတ္ ပစၥည္းမ်ား ကိုထည့္ေမႊပါ။

- သံပုရာသီး ညွစ္ထည့္ျပီးလွ်င္ sauce ရရွိျပီျဖစ္သည္။

- ေပါင္းထားသည့္ ငါးေပၚသို႕ sauce ႏိုင္ႏိုင္ေလး ဆမ္းျပီးသည့္အခါ စားခ်င္စဖြယ္ ထိုင္းစတိုင္ ငါးေပါင္း ကိုရရွိျပီျဖစ္ပါေၾကာင္း။

Healthy

Chef 's recipes