BE INSPIRED

Be inspired to cook up a storm - be it for a family meal, a special occasion or to celebrate Myanmar’s many festivals. Our recipe section provided by the top chefs from Myanmar and around the world will take you through the steps of cooking your favourite local dishes or international meals all in the comfort of your own kitchen. Be inspired!

ပုစြန္ဆားငန္ေၾကာ္

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

(၁)ပုစြန္တုပ္ၾကီး                         – ၅ ေကာင္

(၂)ခ်င္း                                    – အနည္းငယ္

(၃)ေရ                                      – အနည္းငယ္

(၄)ငရုတ္သီးစိမ္း                         – ၅ ေတာင့္

(၅)ၾကက္သြန္ျဖဴ                          – ၅ မႊာ

(၆)ဆား                                    – ၁ ဇြန္းခြဲ (လၻက္ရည္ဇြန္း)

(၇)ၾကက္သားမႈန္႕                        – ၁ ဇြန္းခြဲ (လၻက္ရည္ဇြန္း)

(၈)ေရ                                       - အနည္းငယ္

 

  ျပဳလုပ္နည္း

  ေရွးဦးစြာ ခ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို ပါးပါးလွီးထားပါ။

  ပုစြန္မ်ားကို အခြံခြါ ၍ ေက်ာခြဲျပီး အေၾကာထုတ္ထားပါ။

  ဆီအနည္းငယ္ပူေအာင္တည္ျပီး မီးေအးေအးျဖင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ ခ်င္းတို႕ကိုဆီသတ္ပါ။

  ေရ အနည္းငယ္ ျပီး ေမႊေပးပါ။

  ထို႕ေနာက္ ပုစြန္မ်ားထည့္၍ အနီေရာင္ ျဖစ္သည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။

  ေရအနည္းငယ္ ထပ္ထည့္၍ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႕၊ ငရုတ္သီးစိမ္း တို႕ထည့္၍ ဆက္ျပီး ေၾကာ္ပါ။

  ေရခန္းၿပီဆိုလွ်င္ အရသာ ရွိသည့္ ပုစြန္ဆားငန္ေၾကာ္္ ကိုစားသုံးႏိုင္ပါၿပီ။(ဆလပ္ရြက္၊သခြါးသီး၊မုန္လာဥနီ   တို႕ျဖင့္ ျပင္ဆင္ျခံရံ စားသုံးႏိုင္ပါသည္)

5-minute Meals

Chef 's recipes