BE INSPIRED

Be inspired to cook up a storm - be it for a family meal, a special occasion or to celebrate Myanmar’s many festivals. Our recipe section provided by the top chefs from Myanmar and around the world will take you through the steps of cooking your favourite local dishes or international meals all in the comfort of your own kitchen. Be inspired!

ရွမ္းအာလူးေထာင္း

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

(၁) အာလူးအေသး                          – ၁၀လံုး

(၂) မုန္ညွင္းစိမ္းအခ်ဥ္                      – ၁၀က်ပ္သား

(၃) ၾကက္သြန္ျဖဴ                            – ၅မႊာ

(၄) ဆား                                     – ၁ဇြန္း (လၻက္ရည္ဇြန္း)

(၅) ၾကက္သားမႈန္႔                           – ၁ဇြန္း (လၻက္ရည္ဇြန္း)

(၆) ဆီ                                        – ၁ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)

(၇) ေရ                                       – ၅၀၀ မီလီလီတာ

 

ျပဳလုပ္နည္း

 

- ေရွးဦးစြာအားလူးမ်ားကိုျပဳတ္၍အခြံႏႊာ ၿပီး ေထာင္းထားပါ။

- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅မႊာကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ။

- ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဆီအနည္းငယ္ထည့္ ဆီသတ္ၿပီး အာလူးနဲ႔ ေရထည့္ေမႊေပးပါ။

- အန႔ံေမႊးလာတာနဲ႔ ၾကက္သားမႈန္႔၊ ဆား ႏွင့္ မုန္ညွင္းခ်ဥ္တို႔ကို ထည့္ပါ။

- ၄ (သို႔မဟုတ္) ၅ မိနစ္ေလာက္ေမႊေပးၿပီးတာနဲ႔ အရသာရွိေသာ ရွမ္းအာလူးေထာင္းကို သံုးေဆာင္လို႔ရပါၿပီ။

Healthy

Chef 's recipes