BE INSPIRED

Be inspired to cook up a storm - be it for a family meal, a special occasion or to celebrate Myanmar’s many festivals. Our recipe section provided by the top chefs from Myanmar and around the world will take you through the steps of cooking your favourite local dishes or international meals all in the comfort of your own kitchen. Be inspired!

ဝက္သားကိတ္

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

 

(၁)ဝက္သား                                            – ၃၀၀ဂရမ္

(၂)ၾကက္သြန္နီ                                        – ၁လုံး

(၃)ဆန္ေလွာ္မႈန္႕                                      - ၁ဇြန္း (လၻက္ရည္ဇြန္း)

(၄)ၾကက္သားမႈန္႕                                     – ၁ဇြန္း (လၻက္ရည္ဇြန္း)

(၅)သၾကား                                              – ၁ဇြန္း (လၻက္ရည္ဇြန္း)

(၆)ရွမ္းနံနံ                                               - အနည္းငယ္

(၇)တန္ပူရာမႈန္႕                                        – ၁၀၀ဂရမ္

(၈)ငံျပာရည္                                            – ၁ဇြန္း (လၻက္ရည္ဇြန္း)

(၉)ဆီ                                                    – ၂၀သား

 

ျပဳလုပ္နည္း

 

- ဝက္သားကိုႏုပ္ႏုပ္စဥ္းေပးပါ။

- ၾကက္သြန္နီ၊ရွမ္းနံနံတို႕ကိုပါးပါးလွီးပါ။

- ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ၊ ရွမ္းနံနံတို႔ အပါအဝင္ အျခားဟင္းခ်က္ပစၥည္းတို႔ကို ဝက္သားျဖင့္နယ္ပါ။

- နယ္ထားသည့္ဝက္သားကို အလုံးေလးမ်ားလုံး၍ တန္ပူရာမႈန္႔ျဖင့္ကပ္၍ ေၾကာ္ပါ။

- အေရာင္ေလး ရဲတက္လာျပီဆိုလွ်င္ စားလို႕ ရပါၿပီ။

Thit Htoo

Chef Thit Htoo started his

...see more

Ingredients

Kids Lunch Box

Chef Thit Htoo's recipes