BE INSPIRED

Be inspired to cook up a storm - be it for a family meal, a special occasion or to celebrate Myanmar’s many festivals. Our recipe section provided by the top chefs from Myanmar and around the world will take you through the steps of cooking your favourite local dishes or international meals all in the comfort of your own kitchen. Be inspired!

အညာ ထမင္းသုပ္

ထမင္းသုပ္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ခ်က္ျပီသား ထမင္း – ၃ေယာက္စာ
  • ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း (ၾကက္သြန္နီ ၂လံုး ပါးပါးလွီးျပီ ဆီျဖင္႔ ေၾကာ္ပါ)
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ ပါးပါးလွီးပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာ ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းျပီ ဆီျဖင္႔ ေၾကာ္ပါ)
  • ငရုတ္သီး ဆီခ်က္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (ငရုတ္သီး အေ၇ာင္တင္မွုန္႔ကို ဆီေပးပါ)
  • ပဲမွုန္႔ (အက်က္မွုန္႔) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း အေမာက္
  • မက်ည္းရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းခြဲ
  • နံနံပင္ – အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္

သုပ္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ဇလံု တစ္ခုထဲတြင္ ထမင္း(၃ေယာက္စာ)ကို လက္ျဖင္႔ အသာဖြျပီ ထည္႔ထားပါ။

၂။ ထုိ႔ေနာက္ ေဇာက္ပန္းကန္ထဲ ထမင္းသုပ္တြင္ က်န္ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ပဲမွုန္႔၊ ငရုတ္သီးဆီခ်က္၊ မက်ည္းရည္၊ ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔၊ နံနံပင္၊ ေျမပဲ၊ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔) တုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာႏုယ္ေပးပါ။

၃။ အရသာ အေနေတာ္လွ်င္ ထမင္းသုပ္ အေပၚမွ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္၊ နံနံပင္တုိ႔ကို ျဖဴးေပးပါ။

၄။ အညာ ထမင္းသုပ္ကို ပုဇြန္ထုပ္ေၾကာ္ႏွင္႔ အရသာရွိစြာ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…

Wutyee

My name is Cho Wut Yee. I a

...see more

Ingredients

I Love Myanmar

Chef Wutyee's recipes