BE INSPIRED

Be inspired to cook up a storm - be it for a family meal, a special occasion or to celebrate Myanmar’s many festivals. Our recipe section provided by the top chefs from Myanmar and around the world will take you through the steps of cooking your favourite local dishes or international meals all in the comfort of your own kitchen. Be inspired!

ၾကက္ႂကြပ္ ခ်ဥ္စပ္ေမႊး

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

(၁) ၾကက္သား (ေပါင္သား)                        – ၁၅ က်ပ္သား

(၂) ၾကက္သြန္ျဖဴ                                    – ၅ မႊာ

(၃) ငရုတ္သီးစိမ္း                                    – ၅ ေတာင့္

(၄) သၾကား                                           – ၂ ဇြန္း ( လၻက္ရည္ဇြန္း )

(၅) တန္ပူရာမႈန္႕                                     – ၁ ဇြန္း ( ထမင္းစားဇြန္း )

(၆) ဆီေမႊး                                             – ၁ ဇြန္း ( လၻက္ရည္ဇြန္း )

(၇) ဆီ                                                  - ၃၀ သား

(၈) ငရုတ္ခ်ိဳ Sauce                                  – ၃ ဇြန္း ( ထမင္းစားဇြန္း )

(၉) ငံျပာရည္                                           – ၂ ဇြန္း ( ထမင္းစားဇြန္း )

(၁၀) ခရမ္းခ်ဥ္သီး Sauce                           – ၃ ဇြန္း ( ထမင္းစားဇြန္း )

(၁၁) ေရ                                                 – အနည္းငယ္

 

ျပဳလုပ္နည္း

-       ေရွးဦးစြာ ေဆးေၾကာသန္႕စင္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို တန္ပူရာမႈန္႕ျဖင့္ နယ္ပါ။

-       ဆီ ကိုအပူေပး၍ မီးျပင္းျပင္းျဖင့္ ၂ မိနစ္ ခန္႕ေၾကာ္ျပီး ၾကက္သားမ်ားကို ဆယ္ယူထားပါ။

-       ေနာက္ထပ္ ဒယ္အိုးအတြင္းသို႕ ဆီအနည္းငယ္ထည့္၍ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း တို႕ႏွင့္ ဆီသတ္ပါ။

-       ေရ အနည္းငယ္ႏွင့္အတူ Sauce ႏွင့္ ဟင္းခတ္ပစၥည္း မ်ားကို ထည့္၍ ေမႊပါ။

-       ထို႕ေနာက္ ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ား ထည့္ျပီး ေမႊလိုက္ပါက ၾကက္ႂကြပ္ ခ်ဥ္စပ္ေမႊး ကို သုံးေဆာင္၍ ရပါျပီ။

Healthy

Chef 's recipes