BE INSPIRED

Be inspired to cook up a storm - be it for a family meal, a special occasion or to celebrate Myanmar’s many festivals. Our recipe section provided by the top chefs from Myanmar and around the world will take you through the steps of cooking your favourite local dishes or international meals all in the comfort of your own kitchen. Be inspired!

BBQ Chicken with Lemon Grass (ၾကက္သား နွင္႕ စပါးလင္ကင္)

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (Ingredients)

ၾကက္ရင္ဖုန္သား        ၁ ကီလို ခဲြ (အတံုး ရွည္ရွည္ ေလးေတြလွီးထားပါ)

Chicken breast        1 ½ Kg ( cut small strip)

သံပုရာသီး               ၂-၃ လံုး (အစိတ္ေလးေတြ စိတ္ထားပါ)

Lime                     2-3 no (cut wedges)

ငရုတ္သီးစိမ္း            ၈ ေတာင္႕ (အစပ္စားခ်င္သူမ်ား အတြက္ ကိုက္စားလို႕ရေအာင္)

Fresh chili              8 no (people who love spicy)

ၾကက္သား နယ္နွပ္ထားရန္ ပစၥည္းမ်ား(Marinate chicken ingerdients)

စပါးလင္                 ၂ ပင္  (အရင္႕ပိုင္းေတြျဖတ္ျပစ္လိုက္ပါ)

Lemon grass          2 stalks (cut out the hard part)

ခ်င္း                      ၂.၅ စင္တီမီတာ(အခံြခြာ ၿပီးပါးပါးလွီးထားပါ)

Ginger                  2.3 cm (peeled and thinly sliced)

ၾကက္သြန္ျဖဴ            ၄ တက္ (တစ္ျပားရုိက္လွီးထားပါ)

Garlic                    4 cloves (crush and chopped)

ၾကက္သြန္နီ             ၂ လံုး (ခတ္ၾကမ္းၾကမ္းေလးလွီးထားပါ)

Onion                   2 no (chopped roughly)

နံနံပင္                    ၅ ပင္ (အျမစ္ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး ခတ္ၾကမ္းၾကမ္းေလးလွီးထားပါ)

Coriander              5 bunch (wash the root well and chopped roughly)

ၾကက္သားမႈန္႕           ၁ ဇြန္း စားပဲြဇြန္း

Chicken powder      1 tbsp

အုန္းနုိ႕ရည္               တစ္၀က္ ခြက္

Coconut milk         ½ cup

ဆီ                        ၂ ဇြန္း စားပဲြဇြန္း

Oil                        2 tbsp

ငံျပာရည္                 ၂ ဇြန္း စားပဲြဇြန္း

Fish sauce             2 tbsp

ၾကက္သား နယ္နွပ္ထားရန္ ျပဳလုပ္နညး္ (Method Marinate chicken)

၁။ ၾကိတ္စက္ထဲပါ၀င္ ပစၥည္းမ်ားအားလံုး ထည္႕ၾကိတ္ပါ။

1. Add all marinate ingredients into blender and blend to paste.

၂ ။ ဖန္ဇလံုၾကီးထဲ ၾကက္သားတံုး နွင္႕ ၾကိတ္ထားေသာ အနွစ္မ်ား ထည္႕ၿပီး ေသခ်ာ နယ္နွပ္ထားပါ။

2. In a big glass bowl add marinate paste and chicken mix well.

၃။ အာဗင္ ကို အပူခ်ိန္ ၂၀၀ ဒီဂရီေလာက္ ေပးထားပါ။ (မီးေသြးနွင္႕ ကင္မည္ဆိုလ်င္ မီးေသြးခဲမ်ား မီးေကာင္းေကာင္းဆဲြမွ ကင္ပါ)

3. Heat the oven to 200°. (Cooking with charcoal make sure charcoal are well high heat before you bbq chicken)

၄။ အာဗင္ထဲကင္ ရန္ ဘားတန္းစင္ပါေသာ အကင္ဗန္းေပၚ နယ္နွပ္ထားေသာ ၾကက္သားတံုးေလးမ်ားကိုေသခ်ာ စီတင္ပါ။ ၾကက္သားနယ္နွပ္ထားေသာ က်န္အရည္မ်ားကို စုတ္တံေလးျဖင္႕ေသခ်ာ ပုဇြန္ေပၚသုပ္ေပးပါ။

4. Lay all chicken on a rack with underneath with baking tray. Brush the chicken with leftover marinade.

၅။ အာဗင္ထဲ မွာ အသားမ်ားကို ၁၀-၁၅ မိနစ္ေလာက္ ကင္ပါ၊ အေရာင္တက္လာလ်င္ လွည္႕ေပးၿပီး ၅ မိနစ္ေလာက္ ထပ္ကင္ပါ။

5. Bake chicken for 10-15 minute until the color is right. Turn other side and bake for 5 minute.

၆။ ၾကက္သားတုံုးေလးမ်ား အညိဳေရာင္သန္းၿပီး ကြ်တ္ရြလာလ်င္ရပါၿပီး။ သံုးေဆာင္မည္႕ပုကန္ထဲထည္႕ၿပီး သံပုရာျခမ္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္း နွင္႕ ဖရဲသီးသုပ္ေလးျဖင္႕အတူတဲြသံုးေဆာင္လ်င္ေကာင္းပါသည္။

6. As soon as the chicken pieces are golden brown and cooked through, transfer them to a serving plate and serve with lime wedges, fresh chili and watermelon salad.

 

Sunny

He was born in Yangon, the

...see more

Ingredients

Healthy

Chef Sunny's recipes