BE INSPIRED

Be inspired to cook up a storm - be it for a family meal, a special occasion or to celebrate Myanmar’s many festivals. Our recipe section provided by the top chefs from Myanmar and around the world will take you through the steps of cooking your favourite local dishes or international meals all in the comfort of your own kitchen. Be inspired!

Broccoli , Cauliflower & Red Cabbage Salad (ေဂၚဖီစံုသုပ္)

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား ။ ( Ingredients )

၁ ။ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း ( Broccoli )      =  ( 80  g ) ၅  က်ပ္သားခန္ ့

၂ ။ ပန္းေဂၚဖီၿဖဴ ( Cauliflower )   =  ( 80  g ) ၅  က်ပ္သားခန္ ့

၃ ။ ခရမ္းေရာင္ေဂၚဖီထုပ္ ( Red Cabbage )   =  ( 80  g ) ၅  က်ပ္သားခန္ ့

၄ ။ ႀကက္သြန္နီ ( Onion )          =  ( 1  clove ) ၁  လံုး

၅ ။ ႀကက္သြန္ၿဖဴ ( Garlic )         =  ( 3  cloves ) ၃  တတ္

၆ ။ ဆား ( Salt )                        =  ( a pinch ) အနည္းငယ္

၇ ။ ငရုပ္ေကာင္းမွဳန္ ့ ( Crushed Pepper ) =  ( a pinch ) အနည္းငယ္

၈ ။ ဂ်ပန္ ဆန္ရွာလကာရည္ ( Japanese Rice Vinegar )   =  ( 2  tsp ) ၂  လၻက္စြန္း

၉ ။ ဂ်ပန္ ငါးငံၿပာရည္ ( Japanese Anchovy Sauce ) =  ( 1  tbsp ) ၁  စြန္း

၁၀ ။ သံပုရိုရည္ ( Lemon Juice )    =  ( 1  tbsp ) ၁  စြန္း

၁၁ ။ သံလြင္ဆီ ( Olive Oil )       =  ( 1  tbsp ) ၁  စြန္း

 

ၿပင္ဆင္ခ်က္ၿပဳတ္နည္း။ ( Cooking Direction )

၁ ။ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း ၊ ပန္းေဂၚဖီၿဖဴ ႏွင့္ ခရမ္းေရာင္ေဂၚဖီထုပ္ တို ့ကို လွီးၿဖတ္ၿပီး ဆားခပ္ထားေသာ ေရခဲေရ တြင္ ၁၅ မိနစ္ခန္ ့ စိမ္ထားပါ.။

( Trim some Broccoli , Cauliflower and Red Cabbage , then soak in Salted Ice-Water for 15 minutes. )

၂ ။ ႀကက္သြန္ၿဖဴ ၊ ႀကက္သြန္နီ တို ့ကို လည္း ပါးပါးလွီးၿပီး ေရခဲေရတြင္စိမ္ထားပါ.။

( Sliced and soak  some Onion and Garlic in Iced Water )

၃ ။ အသင့္လွီးၿပီးဆားရည္စိမ္ထားေသာ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း ၊ ပန္းေဂၚဖီၿဖဴ တို ့ကို ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ေရေႏြးတြင္ ၁ မိနစ္ခန္ ့ၿပဳတ္ ၿပီး ေရခဲေရအသန္ ့တြင္ ၿပန္စိမ္ၿပီးအေအးခံထားပါ။

( Boil the Broccoli & Cauliflower for 1 minutes and soak in clean Iced Water to cold down . )

၄ ။ ဂ်ပန္ ဆန္ရွာလကာရည္ ၊ ဂ်ပန္ ငါးငံၿပာရည္ ၊ သံပုရိုရည္ ႏွုင့္ ဆား တို ့ကို သမေအာင္ေရာေမႊၿပီး အခ်ဥ္စပ္ထားပါ.။

( Mix together the Japanese Rice Vinegar , Japanese Anchovy Sauce , Lemon Juice , Salt to get Dressing and put aside )

၅ ။ အသင့္လွီးၿပီးေရခဲေရစိမ္ထားေသာ ခရမ္းေရာင္ ေဂၚဖီထုပ္ ႏွုင့္ ၿပဳတ္ၿပီးေရခဲေရစိမ္ထားေသာ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း ၊ ပန္းေဂၚဖီၿဖဴ ၊ ႀကက္သြန္နီ ၊ ႀကက္သြန္ၿဖဴ တို ့ ကို ေရစစ္ရၽြ္ ပန္းကန္တြင္ႏွစ္သက္သလိုထည့္ပါ။

( Drain and place Broccoli , Cauliflower, Red Cabbage , Onion & Garlic on the plate as you like . )

၆ ။ ေဂၚဖီစံုသုပ္ေပၚသို ့အသင့္စပ္ထားေသာ အခ်ဥ္ ႏွင့္ သံလြင္ဆီ ဆမ္းၿပီး ငရုပ္ေကာင္းမွဳန္ ့အနည္းငယ္ၿဖဴးရၽြ္ တည္ခင္းပါ။

( Pour the Dressing & Olive Oil on top of Salad and Grid some crushed pepper 

Sunny

He was born in Yangon, the

...see more

Ingredients

Healthy

Chef Sunny's recipes