BE INSPIRED

Be inspired to cook up a storm - be it for a family meal, a special occasion or to celebrate Myanmar’s many festivals. Our recipe section provided by the top chefs from Myanmar and around the world will take you through the steps of cooking your favourite local dishes or international meals all in the comfort of your own kitchen. Be inspired!

Chicken Sandwich and French Fried with Fruit (ၾကက္သား ေပါင္မုန္႕ညွပ္ နဲ႕ အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္ နွင္႕ အသီးမ်ား )

ၾကက္သားျပားလုပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (Ingredients Chicken Patti)

ၾကက္ၾကိတ္သား                 ၁၅၀ ဂရမ္

Ground chicken               150 g

ဆား                               ၁/၂ ဇြန္း လက္ဖက္ဇြန္း

Tarragon မႈန္႕                    ၁ ဇြန္း လက္ဖက္ဇြန္း

Tarragon                        1 tsp

ဆီ                                 ၃ ဇြန္း ခဲြ လက္ဖက္ဇြန္း

Oil                                 3 ½ tsp

ျပဳလုပ္နညး္ (Method)

၁။ ဖန္ဇလံု အၾကီးထဲ ထမင္း ပါ၀င္ပစၥည္းအားလံုး ထည္႕ၿပီး ေသခ်ာ အရသာနွံ႕ေအာင္ လက္ျဖင္႕ေသခ်ာနယ္ပါ။

1. In a big glass bowl add all ingredients and mix well.

၂။ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို လက္သီးဆုပ္အရြယ္ညီညာလံုးပါ။ အာဗင္ကို ၂၀၀ ဒီဂရီ အပူေပးထားပါ။ မကပ္ေသာ အကင္ဗန္းထဲ အသားလံုးမ်ားကို အေသခ်ာညီညာ ျပားၿပီး တင္ပါ အေပၚမွေန ဆီ၂ ဇြန္း ျဖင္႕ ဖ်န္းပါ မကင္ခင္။

2.Make a fit size balls. Heat the oven 200ํ̊. On non-stick tray put all meat ball and flatten equally so they cook well and drizzle with 2 tsp of oil on top.

၃။ အသားျပားမ်ား အညိဳေရာင္သန္း လာလ်င္ တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးပါ။ ၇-၁၀ မိနစ္ေလာက္ဆိုရပါတယ္။ အသားကို အရမ္း ေျခာက္သြားတယ္႕ အထိမကင္ပါနွင္႕။

3.When chicken patties are golden brown turn to other size for 7-10 minute more in the oven. Don’t overcook the patties to dry.

ေပါင္မုန္႕ အသားညွပ္ နွင္႕တစ္ျခား ပါ၀င္ပစၥည္း (Ingredients sandwich and other)

အာလူးေခ်ာင္း           ၁၅၀ ဂရမ္

French Fried           150 g

ဆလတ္ရြက္            ၅ ရြက္

Lettuce                 5 leaves

ခ်ီစ္                       ၄ ျပား

Cheese                  4 slices

ေပါင္မုန္႕                  ၄ ျခပ္

Bread                    4 slices

ေထာပတ္                လိုသေလာက္ (ေပါင္မုန္႕သုပ္၇န္)

Butter                   much need to butter bread

Peanut Butter         ၁ ဇြန္း ခဲြ စားပြဲဇြန္း

Peanut Butter         1 ½ tbsp

ခရမ္းခ်ဥ္သီး             ၂ လံုး (ခတ္ပါးပါး အကြင္းလိုက္လွီးထားပါ)

Tomato                 2 no (cut thinly round slice)

မုန္႕လာဥနီ               ၁/၂ ပိုင္း (အခြံခြာ အေခ်ာင္းေလးေတြ လွီးထားပါ)

Carrot                   half (peel and straight cut)

သခြားသီး                ၁/၂ ပိုင္း (အခံြခြာ ၿပီး အေခ်ာင္းေလးေတြ လွီးထားပါ)

Cucumber              half (peel and straight cut)

ဖရဲသီး                    တစ္၀က္ခြက္ (အလံုးေလးေတြ ဇြန္းနဲ႕ ျခစ္ယူထားပါ၀

Watermelon           ½ cup (make a ball shape cut)

ၾကက္ေမာက္သီး နာနတ္ အစာသြပ္    ၄ ခု (ထက္ပိုင္း ပိုင္းထားပါ)

Rambutan stuffed with Pineapple 4 pieces (cut in half)

မယ္ယိုနစ္               ၁ ဇြန္း ခဲြ စားပဲြဇြန္း

Mayonaise             1 ½ tbsp

ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႕       ၁ ဇြန္း စားပဲြဇြန္း

Ketchup                1 tbsp

ဆီ                        အာလူးေၾကာ္ရန္ လိုသေလာက္

Oil                        for frying French fried

ျပဳလုပ္နညး္ (Method)

၁။ ေပါင္မုန္႕ကို မီးကင္ပါ။ တစ္ျခမ္းကို ေထာပတ္ သုပ္ပါ၊တစ္ျခမ္းကို Peanut butter သုပ္ပါ။ ၿပီးလ်င္ ဆလတ္ရြက္၊ မယ္ယိုနစ္ ဆန္းပါ၊ အသားျပား၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေဆာ႕၊ခ်ိစ္ နွင္႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဖတ္မ်ား ေသခ်ာစီတင္ပါ။ ကိုင္စားရတာလြယ္ကူေအာင္ ၃ ပိုင္း ပိုင္းၿပီး ထမင္းဘူးထဲ ထည္႕ပါ။

1.Toast the bread. Butter one slice of bread and the other slice peanut butter. On butter bread laid lettuce, mayo, chicken patty, ketchup, cheese and tomato slices. Able to hold well and easy cut into 3 sandwiches.

၂။ ဆီအိုး ပူေအာင္တည္ပါ။ ဆီပူလာလ်င္ အာလူးေခ်ာင္းမ်ား ကိုထည္႕ေၾကာ္ပါ။ ေရႊေရာင္သန္းလို႕ ကြ်တ္ရြလာလ်င္ ရပါၿပီး။ ဆီစစ္စကၠဴေပၚမွာတင္စစ္ပါ။

2.Heat oil in a pan. Add French Fried and fried until golden brown. Drain them on paper towel.

၃။ ထမင္းဘူးထဲ ေပါင္မုန္႕အသားညွပ္၊ အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္၊ မယ္ယိုနစ္ နွင္႕ ခရမ္းခ်ဥ္ေဆာ႕ ေရာ၊ အသီး၊ သခြားသီး နွင္႕ မုန္႕လာဥမ်ား ကိုေသခ်ာ ညီညာ စီၿပီး အဆင္ေျပသလို ထည္႕ေပးပါ။

3.In the lunch put sandwich, French fried, mix of mayo and ketchup, fruits, vegetable the way you want.

Sunny

He was born in Yangon, the

...see more

Ingredients

Kids Lunch Box

Chef Sunny's recipes