BE INSPIRED

Be inspired to cook up a storm - be it for a family meal, a special occasion or to celebrate Myanmar’s many festivals. Our recipe section provided by the top chefs from Myanmar and around the world will take you through the steps of cooking your favourite local dishes or international meals all in the comfort of your own kitchen. Be inspired!

Chicken Shrimp Ball Striker Lunch ( ၾကက္သားပုုစြန္လံုုး တိုုက္စစ္မွဴးေန႔လည္စာ )

ႀကက္သားပုစြန္လံုး တိုက္စစ္မွဴးေန ့လည္စာ

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား ။ ( Ingredients )

၁ ။ ႀကက္သားစဥ္းေကာ ( Minced Chicken Breast )        =  ( 100  g )                             ၆  က်ပ္သားခန္ ့

၂ ။ ပုစြန္စိပ္ ( Shrimp )                                 =  ( 60  g )                               ၄  က်ပ္သားခန္ ့

၃ ။ အာလူးမွဳန္ ့ ( Potato Starch )                     =  ( 2  tbsp )                            ၂  စြန္း

၄ ။ ႀကက္ဥ ( Egg )                                     =  ( 1  number )                       ၁  လံုး

၅ ။ ႀကက္သြန္ၿဖဴ   ( Garlic )                                   =  ( 3  cloves  )                        ၃  တတ္

၆ ။ ခ်င္း  ( Ginger )                                 =  ( a little )                             အနည္းငယ္

၇ ။ ႀကက္သားမွဳန္ ့   ( Chicken Powder )                  =  ( 1  tsp )                              ၁  လၻက္စြန္း

ဂ ။ ဘိုပဲ  ( French Bean )                       =  ( 5  numbers )                     ၅  ေတာင့္

၉ ။ မုန္လာဥနီ   ( Carrot )                                 =  ( ½ number )                      ၀.၅ လံုး

၁၀ ။ ေၿပာင္းဖူးၿပဳတ္ ( Boiled Sweet Corn )              =  ( 1  tbsp )                            ၁  စြန္း

၁၁ ။ သခြားသီး    ( Cucumber )                           =  ( 4  slices )                          ၄  ၿပား

၁၂ ။ ငံုးဥၿပဳတ္   ( Boiled Quail Egg )                  =  ( 3  numbers )                     ၃  လံုး

၁၃ ။ စပ်စ္သီး   ( Red Grapes )                         =  (  8  numbers )                    ၈  လံုုး

၁၄ ။ လိေမၼာ္သီး  ( Orange )                               =  ( ½ number )                      ၀.၅  လံုး

၁၅ ။ ႀကက္ေမာက္သီး  ( Rumbuttan )                          =  ( 2  numbers )                     ၂  လံုး

၁၆ ။ ေရညွိရြက္ေႀကာ္ ( Roasted Seaweed Sheet )    =  ( 1  sheet )                          ၁  ခ်ပ္

၁၇ ။ တာရီယာကီေဆာ့စ္   ( Teriyaki Sauce )                    =  ( 3  tbsp )                            ၃  စြန္း

၁၈ ။ ထမင္းၿဖဴ    ( Cooked Rice )                        =  ( 150  g )                             ၉  က်ပ္သားခန္ ့

၁၉ ။ သံလြင္ဆီ  ( Olive Oil )                              =  ( 1  tbsp )                            ၁  စြန္း

၂၀ ။ ဆား   ( Salt )                                     =  ( ½ tsp )                             ၀.၅  လၻက္စြန္း

 

 ၿပင္ဆင္ခ်က္ၿပဳတ္နည္း။ ( Cooking Directions )

၁ ။ ႀကက္သားစဥ္းေကာ ကို ပုစြန္စိပ္ ၊ အာလူးမွဳန္ ့၊ ႀကက္သြန္ၿဖဴ ၊ ခ်င္း ၊ ႀကက္သားမွဳန္ ့၊ ႀကက္ဥ တို ့ၿဖင့္ ေရာႀကိတ္ၿပီး အလံုးေလးမ်ား လံုးရၽြ္ ေႀကာ္ထားပါ ။

( Blend the Minced Chicken with peeled Shrimp, Potato Starch , Garlic, Ginger, Chicken Powder , Egg and made a Meat Ball , then fried and put aside. )

၂ ။ ဘိုပဲ ႏွင့္ မုန္လာဥနီ ကိုၿပဳတ္ၿပီး ေၿပာင္းဖူးၿပဳတ္ႏွင့္ ေရာကာ သံလြင္ဆီ ၊ ဆား တို ့ႏွင့္ အရသာသြင္းထားပါ ။

( Boiled the French Bean and Carrot and Mix together with Boiled Sweet Corn and marinate with Olive Oil and Salt . )

၃ ။ ထမင္းၿဖဴ ကို လံုးၿပီး ေရညွိ ၿပားႏွင့္ ေဘာလံုးပံု လံုးထားပါ ၊ ႀကက္သားပုစြန္လံုး ကိုလည္း ေရညွိ ၿပားၿဖင့္ ေဘာလံုးပံုေဖာ္ထားၿပီး ငံုးဥ ကိုလည္း ပံုေဖာ္ထားပါ ။ )

( Shaped like the Balls  with Cooked Rice and Roasted Seaweed and also Fried Chicken Shrimp Ball and Boiled Quail Egg . )

၄ ။ လိေမၼာ္သီး ႏွင့္ ႀကက္ေမာက္သီး ကို အခြံႏႊာၿပီး စပ်စ္သီး ႏွင့္ တြဲဖက္ထားပါ ။

( Peeled the Orange and Rambuttan  , then put together with Red Grapes. )

၅  ။ ႀကက္သားပုစြန္လံုး ႏွင့္ ထမင္းေဘာလံုးေလးမ်ားကို ပံုေဖာ္ထားေသာ ငံုးဥေလးမ်ား ၊ တာရီယာကီေဆာ့စ္ တို ့ႏွင့္ တြဲထည့္ ထားၿပီး ၿပင္ဆင္ပါ ။

( Put the fried Chicken Shrimp Ball, Rice Ball , Boiled Quail Egg with Teriyaki Sauce to take away . )

 

Sunny

He was born in Yangon, the

...see more

Ingredients

Kids Lunch Box

Chef Sunny's recipes