BE INSPIRED

Be inspired to cook up a storm - be it for a family meal, a special occasion or to celebrate Myanmar’s many festivals. Our recipe section provided by the top chefs from Myanmar and around the world will take you through the steps of cooking your favourite local dishes or international meals all in the comfort of your own kitchen. Be inspired!

ၾကက္ရင္ဗံုခ်ိစ္ အစာသြပ္ ႏွင္႔ မွုိ၊ အရြက္စံုသုပ္

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ရင္ဗံုသား – ၁ခု
  • ခ်ိစ္ – ၁ျပား
  • ငရုတ္သီးမွုန္႔(အေရာင္တင္မွုန္႔) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံု ၁ပံု
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • Thyme (အေနာက္တိုင္း ဟင္းခတ္အေမြွးအၾကိဳင္ တမ်ဳိး) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း

ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။ ၾကက္ရင္ဗံုသားကို အလယ္မွ ဓားျဖင္႔ အသာေဖာက္လွီးေပးပါ။

၂။ ျပီးလွ်င္ ခ်ိစ္ျပားကို ၃ပိုင္ပိုင္းျပီး  ၾကက္ရင္ဗံုထဲ အစာသြပ္ေပးလိုက္ပါ။

၃။ ထုိ႔႔ေနာက္ အစာသြပ္ထားေသာ ၾကက္ရင္ဗံုကို ဆား၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔၊ ဆီအနည္းငယ္ ထည္႔ေရာနယ္ေပးပါ။ ျပီးမွ Thyme ကိုအေပၚမွ ျဖဴးေပးပါ။

၄။ ဒယ္ျပား (Non-stick pan) ထဲ နုယ္ထားေသာ ၾကက္ရင္ဗံုကို ထည္႔ျပီး မီးနည္းနည္းျဖင္႔ ညွပ္ျဖင္႔ အေပၚေအာက္လွန္ျပီး အေရာင္ရသည္အထိ ကင္ေပးပါ။

၅။ ျပီးမွ ကင္ထားေသာ ၾကက္ရင္ဗံုကို Oven ျဖင္႔ ၂၀၀ဒီဂရီျဖင္႔ ၁၅မိနစ္ခန္႔ ထပ္ကင္ေပးပါ။

၆။ ကင္ထားေသာ ၾကက္ရင္ဗံုကို ဓားျဖင္႔လွီးအရွည္လိုက္ လွီးေပးပါ။

၇။ ၾကက္ရင္ဗံု ခ်ိစ္ အစာသြပ္ကို မွုိခရင္မ္ေဆာ႔၊ အရြက္စံုသုပ္ျဖင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…

မွုိခရင္မ္ေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္မ်ား

  • ေကာက္ရုိး မွုိ – ၂၀ က်ပ္သား (ပါးပါးလွီးထားပါ)
  • ေထာပတ္ (သုိ႔) သံလြင္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
  • ခရင္(မ္) – ၁၀၀ မီလီလီတာ (cooking cream ကို Supermarket တြင္ ေမး၀ယ္ႏုိင္သည္)
  • ဂ်ဳံမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • တရုတ္နံနံပင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းစာ (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္ (ျဖဴးရန္)

ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။ ဒယ္အုိးထဲ ေထာပတ္(သုိ႔) သံလြင္ဆီ ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသပ္ေပးျပီ ဂ်ဳံမွုန္႔မ်ား ထည္႔ျ႔ပီ roux ရေအာင္ ၁မိနစ္ခန္႔ အဆက္မျပတ္ ေရာေမႊေပးပါ။

၂။ ျပီမွ ေကာက္ရုိးမွုိ ထည္႔ေပးျပီ ဆား ထည္႔ပါ။

၃။ ဆူလာလွ်င္ ခရင္မ္ထည္႔ကာ သမေအာင္ေရာေမႊကာ နည္းနည္းပ်စ္သြားေအာင္ ထပ္တည္ပါ။

၄။ အရသာ အေနေတာ္လွ်င္ အေပၚမွ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ ႏွင္႔ တရုတ္နံနံမ်ား ျဖဴးေပးျပီ မီးပိတ္လုိက္ပါ။

၅။ မွုိ ခရင္(မ္)ေဆာ႔ ကို ရရွိပါျပီ… 

 

Wutyee

My name is Cho Wut Yee. I a

...see more

Ingredients

Healthy

Chef Wutyee's recipes