BE INSPIRED

Be inspired to cook up a storm - be it for a family meal, a special occasion or to celebrate Myanmar’s many festivals. Our recipe section provided by the top chefs from Myanmar and around the world will take you through the steps of cooking your favourite local dishes or international meals all in the comfort of your own kitchen. Be inspired!

ေျပာင္းဖူးပန္ကိတ္

ေန႔လည္စာ ႏွင္႔ အစာေျပ လုပ္စားႏုိင္ဖုိ႔ သက္သက္လြတ္ ေျပာင္းဖူး ပန္ကိတ္ လုပ္နည္းေလးပါ။ ဒီဟင္းလ်ာကလည္း လုပ္ရလည္းလြယ္ျပီ စားလုိ႔လည္း အရမ္းေကာင္းပါတယ္။
Healthy Point: ဒီဟင္းလ်ာမွာ အဓိက ျဖစ္တဲ႔ ေျပာင္းဖူးမွာ သၾကားဓာတ္ပါ၀င္တာမုိ႔ မ်က္စိအားေကာင္းျခင္း ႏွင္႔ အစာေျခဖ်က္ဖုိ႔ ေကာင္းမြန္ျခင္း စသည္႔ အက်ဳိးေက်းဇူးေတြကို ရရွိေစမွာပါ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ေျပာင္းဖူး – ၃ဖူး (ေျပာင္းဖူး က်က္သည္အထိ ေရျဖင္႔ ျပဳတ္ေပးျပီ အေစ႔ေျခြထားပါ)
  • ၾကက္ဥ – ၁လံုး ( ခေလာက္ထားေပးပါ)
  • ၾကက္သြန္နီ – ၄လံုး (ပါးပါးလွီးထားေပးပါ)
  • ဂ်ဳံမွုန္႔ – ၁၀၀ ဂရမ္
  • ႏြားႏုိ႔ – စားပြတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ေရ – ၁၀၀ မီလီလီတာ
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း

ျပဳလုပ္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ေဇာက္ပန္းကန္လံုးထဲတြင္ ဂ်ဳံမွုန္႔၊ ဆား၊ သၾကား တို႔ကို သမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ။

၂။ ျပီမွ ၾကက္ဥ၊ ႏြားႏုိ႔၊ ေရတုိ႔ကုိ ထည္႔ျပီ သမေအာင္ ခပ္နာနာေလး ေရာေမႊပါ။

၃။ ျပီလွ်င္ ေျပာင္းဖူး၊ ၾကက္သြန္နီမ်ားထည္႔ျပီ ၂လက္မအရြယ္ ေျပာင္းဖူး ပန္ကိတ္ အ၀ိုင္းမ်ား ျပဳလုပ္ေပးပါ။

၄။ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ေျပာင္းဖူးပန္ကိတ္မ်ားကို ေရႊညိဳေရာင္သန္းသည္အထိ မီးအတင္႔သင္႔ျဖင္႔ ေၾကာ္ေပးပါ။

၅။ အရသာရွိေသာ ေျပာင္းဖူးပန္ကိတ္ကို အရသာရွိစြာသံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ… 

Sunny

He was born in Yangon, the

...see more

Ingredients

5-minute Meals

Chef Sunny's recipes