BE INSPIRED

Be inspired to cook up a storm - be it for a family meal, a special occasion or to celebrate Myanmar’s many festivals. Our recipe section provided by the top chefs from Myanmar and around the world will take you through the steps of cooking your favourite local dishes or international meals all in the comfort of your own kitchen. Be inspired!

Country Side Mix Vegetable Sour Curry with sardine fish (သီးစံုုဟင္းေတာခ်က္ ငါးေသ့တၱာခပ္)

အခုုထပ္တင္ျပေပးခ်င္တာကေတာ့ ေတာခ်က္သီးစံုုခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလးပါ။ ေတာရြာဓေလ့ လြယ္လြယ္ရႏိုုင္

တဲ့ျခံထြက္သီးႏွံေလးေတြနဲ႔ အရသာရွိတဲ့ဟင္းတစ္ခြက္ဖန္တီးခ်က္ျပဳတ္ထားပါတယ္။  ခ်ိဳခ်ိဳခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလးခ်က္ႏိုုင္ရင္မိသားစုုမ်ားအၾကိဳက္ေတြ

မယ့္ဟင္းမ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ ငါးေသတၱာေလးထည့္လိုုက္ေတာ့ တစ္မ်ိဳးတစ္ဘာသာထူးျခားတဲ့ဟင္းေလးျဖစ္

သြားပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ပါတဲ့ငါးေသတၱာမ်ိဳးဆိုုရင္ပိုုလိုု႔ေတာင္မွေကာင္းပါေသးတယ္။ 

 City Mart အသီးအရြက္တန္းကႏွစ္သက္ရာဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကိုုအမယ္စံုုစိတ္ၾကိဳက္

ေရြးခ်ယ္ျပီးခ်က္ျပဳတ္လိုု႔ရပါတယ္။ 

 

You can find this type of cooking as traditional curry along the country road of Myanmar.

Cooked most with fresh garden vegetables and spices and herbs, all you can get in all City Mart Super Markets. I innovated this dish with canned sardine fish with tomato paste. 

Here we go!!! See how to cook such an easy one but simply tasty and healthy. 

 

Ingredients

၁။ ခရမ္းသီး (အေနေတာ္တံုုးထားပါ) ၂ လံုုး

Diced eggplant 1 no

၂။ ေရႊဖရံုုသီး (အေနေတာ္တံုုးထားပါ) ခရမ္းသီးပမာဏအတိုုင္း

Diced pumpkin same amount as eggplant

၃။ ၾကက္သြန္နီ (ျခမ္းထားပါ) ၃ လံုုး

Half cut onion 3 nos

၄။ အာလူး (တံုုးထားပါ) ၁ လံုုး

Diced potato 1 no

၅။ ရွမ္းမံုုညင္း (အေနေတာ္ပိုုင္းျဖတ္ထားပါ) ၂ ပင္ 

Mustard cut in 1 inch size 2 spring

၅။ ပဲေတာင့္ရွည္ (တစ္လက္မအရြယ္အပိုုင္းေလးမ်ားပိုုင္းထားပါ) ၄ ေတာင့္

Long bean cut in 1 inch size 4 nos

၆။ မွ်စ္ခ်ိဳ (အေခ်ာင္းရွည္ေလးမ်ားလွီးျဖတ္ထားပါ) ၁ ေတာင့္

Bamboo shoot cut in julienne 1 no

၇။ ဆား (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း) တစ္၀က္

Salt 0.5 tsp

၈။ သၾကား (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း) တစ္၀က္

Sugar 0.5 tsp

၉ ။ ငရုုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔  (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း) ၁ ဇြန္း

Chili powder 1 tsp

၁၀။ ဟင္းေမႊးမဆလာ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း) ၁ ၀က္

Curry powder 0.5 tsp

၁၁ ။ နႏြင္းမွဳန္႔ အနည္းငယ္

Tumeric powder a pinch

၁၂။ ဆီ      (စားပြဲဇြန္း) ၁ ဇြန္း

      Oil 1 tbs

၁၃။ ငါးေသတၱာဗူး ၁ ဗူး

     Canned sardine fish with tomato 1 can

၁၄။ ေရေႏြး လိုုအပ္သလိုုသံုုးႏိုုင္ရန္ပမာဏ

Warm water desire amount

၁၅။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွည့္ ၂လံုုး

   Tomato 2 nos

၁၆။ ငရုတ္သီးစိမ္း (ထက္ျခမ္းျခမ္းထားပါ) ၄ ေတာင့္

  Green chili half cut 4 nos

၁၇။ နံနံပင္ (စိတ္ၾကိဳက္ျဖတ္ထားပါ) ၂ ပင္

Coriander leaf 2 spring

 

ခ်က္ျပဳတ္ပံုု

 

၁။ အမွတ္စဥ္ ၁ မွ ၁၂အထိအားလံုုးကိုုဟင္းခ်က္မည့္အိုုးထဲတြင္ထည့္ျပီး ႏွံ႕ေအာင္နယ္ပါ။

Mix the ingredients from no.1 to no.12 in a pot.

 

၂။ မီးဖိုုေပၚတင္ျပီးမီးအလယ္အလတ္ျဖင့္ အိုုးမကပ္ေအာင္မျပတ္ေမႊေပးျပီးလံုုးတည္ပါ။ 

Set the pot on medium fire and turn continuously for 5 minutes.

 

၃။ ဟင္းသီးဟင္ရြက္မ်ားႏြမ္းလ်င္ ေရေႏြး ဟင္းျမဳပ္ရံုုထည့္ျပီးအဖံုုးအုုပ္တည္ပါ။

Add warm water, close the lid and set over medium fire.

 

၄။ ဟင္းအိုုးႏူးမႏူးၾကည့္ျပီး ႏူးလ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွည့္မ်ားကိုုလက္ျဖင့္ ေျခြဖဲ့ျပီးထည့္ပါ။ ေရေႏြးကိုုလိုုအပ္

လ်င္သံုးပါ။ 

Add tomatoes.

၅။ ငါးေသ့တၱာဗူးေဖါက္ထည့္ျပီးဟင္းရည္ပြက္လာသည္အထိတည္ေပးပါ။

Add fish along with the tomato gravy.

 

၆။ ငရုုတ္သီးျခမ္းျပီးသားမ်ားခပ္ေပးပါ။

Add half chili.

 

၇။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေပ်ာ့လာလ်င္ အေပါ့အငံျမည္းျပီးလိုုအပ္သလိုုျပင္ဆင္ျပီးပါက

နံနံပင္မ်ားအုုပ္ျပီးခ်က္ျပဳတ္ျခင္းကိုုအဆံုုးသတ္ႏိုုင္ပါျပီ။

Adjust the taste with more seasoning, sprinkle with coriander and finish the cooking.

Sunny

He was born in Yangon, the

...see more

Ingredients

I Love Myanmar

Chef Sunny's recipes