BE INSPIRED

Be inspired to cook up a storm - be it for a family meal, a special occasion or to celebrate Myanmar’s many festivals. Our recipe section provided by the top chefs from Myanmar and around the world will take you through the steps of cooking your favourite local dishes or international meals all in the comfort of your own kitchen. Be inspired!

Deep Fried Breads with Prawn and Cucumber (ပုဇြန္ပါမုန္႔အၾကြပ္ေၾကာ္ ႏွင္႔ သခြားသီးခ်ဥ္)

အဆာေျပလုပ္စားဖုိ႔ အတြက္ ပုဇြန္ပါမုန္႔ အၾကြပ္ေၾကာ္ပါ။ ပုဇြန္ကို အရသာမ်ားျဖင္႔ ေရာႏုယ္ျပီ ပါမုန္႔မွာကပ္ျပီ အၾကြ႔ပ္ေၾကာ္ေပးထားပါ။ အအီေျပေအာင္၊ သခြာသီးခ်ဥ္ေလးနဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ရမွာပဲျဖစ္ပါတယ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား

  • ပါမုန္႔ – ၄ခ်ပ္
  • ပုဇြန္က်ား – ၁၅က်ပ္သား (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
  • ၾကက္ဥ (Egg)- ၁လံုး (ခေလာက္ထားပါ)
  • ခရုဆီ (Oyster Sauce)- စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ (Light Soy Sauce)- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ဆား (salt)- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • သၾကား (Sugar)- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ (Black pepper)- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္္း
  • တရုတ္နံနံပင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ပါးပါးလွီးပါ)

ေဆာ႔အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သခြာသီး – တ၀က္ (ပါးပါးအရွည္လွီးပါ)
  • ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁ခု (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ငရုတ္သီးေတာင္႔ပြ(အရွည္) – ၁ခု(ပါးပါးလွီးပါ)
  • သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ရွာလကာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ေရ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း

 

ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ပါမုန္႔၁ခ်ပ္ခ်င္းဆီကို ၄ပိုင္းပိုင္းလုိက္ပါ။

၂။ ျပီလွ်င္ က်န္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ (ပုဇြန္၊ ၾကက္ဥ၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဆား၊ သၾကား၊ ႏွမ္းဆီ၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ တရုတ္နံနံပင္) အားလံုးတုိ႔ကို ဇလံုတစ္ခုထဲတြင္ ေရာနုယ္လုိက္ပါ။

၃။ ထုိ႔ေနာက္ ပါမုန္႔ေပၚသို႔ နုယ္ထားေသာ ပုဇြန္မ်ားကို ကပ္လုိက္ပါ။

၄။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔၍ ဆီပူလာလွ်င္ ပုဇြန္ကပ္ထားသည္႔ ဘက္သို႔ အရင္ထည္႔ေၾကာ္ေပးရမွာပါ။ က်က္လွ်င္ ေနာက္တစ္ဘက္သုိ႔ ျပန္လွန္ေပးပါ။

၅။ နီညွုိေရာင္သန္းလာလွ်င္ ပါမုန္႔ေလးမ်ားကို ျပန္ဆယ္ေပးျပီ ဆီစုတ္စကၠဴေပၚတြင္ တင္ေပးထားပါ။

၆။ ထုိနည္းအတုိင္း က်န္ပါမုန္႔မ်ားကို ဆက္ေၾကာ္ေပးပါ။

ရ။ ပုဇြန္ ပါမုန္႔အၾကြပ္ေၾကာ္ ရျပီ ဆုိလွ်င္ ေဆာ႔ျပဳလုပ္ပါ႔မယ္။

ေဆာ႔ျပဳလုပ္နည္း

၁။ ေဆာ႔အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (ဆား၊ သၾကား၊ ဗီနီဂါ၊ ေရေႏြး)တုိ႔ကို ခြက္တစ္ခုထဲ ေရာေမႊလုိက္ပါ။

၂။ ျပီမွ သခြာသီး၊ ငရုတ္ပြေတာင္႔၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ထည္႔ထားေသာ ခြက္ထဲသို႔ ေလာင္းထည္႔ျခင္းျဖင္႔ ေဆာ႔ရရွိပါျပီ။

 

Deep Fried Breads with Prawn and Cucumber

Perfect for an afternoon snack, this recipe is very simply to prepare yet feel very gourmet and delicious.  Breads are deep friend to a crisp garnished with prawn and cucumber for a sweet and sour taste. 

Ingredients

  • Bread – 4 pieces
  • Tiger Prawn – 15 kyat thar (chopped)
  • Egg – 1 (whisked)
  • Oyster Sauce – 1 tablespoon
  • Light Soy Sauce – 1 teaspoon
  • Salt – 2 teaspoon
  • Sugar – 1 teaspoon
  • Black peppers – 1 teaspoon
  • Leek – 1 tablespoon (chopped)
  • Sesame oil – 1 teaspoon

Sauce ingredients

  • Cucumber – half a piece (sliced)
  • Spring onions (chopped)
  • Green chili – 1 piece (chopped)
  • Sugar – 1 tablespoon
  • Salt – 1 teaspoon
  • Vinegar – 1 tablespoon
  • Water – 2 tablespoon

How to prepare

1. Slice bread into 4 equal pieces.

2. Mix together prawn, egg, oyster sauce, soy sauce, salt, sugar, sesame oil, black pepper, chopped leek into a bowl.

3. Put the paste on top of breads.

4. Deep fried in an oil wok until they are golden brown.

How to make sauce

1. Mix together salt, sugar, vinegar, and warm water in a bowl.

2. Put in diced cucumber, green chili and spring onion.

3. Serve with deep fried breads.

Sunny

He was born in Yangon, the

...see more

Ingredients

5-minute Meals

Chef Sunny's recipes