BE INSPIRED

Be inspired to cook up a storm - be it for a family meal, a special occasion or to celebrate Myanmar’s many festivals. Our recipe section provided by the top chefs from Myanmar and around the world will take you through the steps of cooking your favourite local dishes or international meals all in the comfort of your own kitchen. Be inspired!

Leftover Roasted Beef Salad with Spicy Cilantro Dressing (အမဲသားကင္ ႏွင့္ နံနံပင္အစပ္သုပ္ )

5 Minutes Week –  အမဲသားကင္ ႏွင့္ နံနံပင္အစပ္သုပ္

   ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား။

  • အမဲသားကင္                                 ၁၀  က်ပ္သား
  • ၾကက္သြန္ၿဖဴ ( စဥ္းၿပီး )                     ၁     ဇြန္း
  • နံနံပင္ ( စဥ္းၿပီး )                            ၂     ဇြန္း
  • ငါးငံၿပာရည္                                   ၁     ဇြန္း
  • ဆန္ရွာလကာရည္                           ၂     ဇြန္း
  • သံပုရာရည္                                   ၁     ဇြန္း
  • သံလြင္ဆီ                                     ၁    ဇြန္း
  • ငရုပ္သီးစိမ္း                                  ၅    ေတာင့္
  • ခ်ယ္ရီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး                          ၃     လံုး
  • ငရုပ္ပြနီ ( ပါးပါးလွီးၿပီး )                     အနည္းငယ္
  • ငရုပ္ပြဝါ ( ပါးပါးလွီးၿပီး )                     အနည္းငယ္
  • ငရုပ္ပြစိမ္း ( ပါးပါးလီွးၿပီး )                  အနည္းငယ္
  • အိုင္းစ္ဘတ္ ဆလပ္ရြက္                    အနည္းငယ္
  • ခရမ္းေရာင္ ေဂၚဖီထုပ္(အမွ်င္)             အနည္းငယ္
  • ဂ်ပန္ သခြားသိီး ( အကြင္းလွီးၿပီး)          ၅     ကြင္း      
  • ဘိရုမုန္လာဥနီ( အမွ်င္လွီးၿပီး )             အနည္းငယ္    
  • ၾကက္သြန္ဝါႀကီး ( အမွ်င္လွီးၿပီး)            အနည္းငယ္    
  • ရက္ဒစ္ရွ္ မုန္လာဥ ( အကြင္းလွီးၿပီး)       ၅     ကြင္း      
  • ဆား                                           အနည္းငယ္
  • ငရုပ္ေကာင္းမွဳန္ ့                             အနည္းငယ္
  • မက္မြန္ေစ့ေလွာ္                             ၁၀   ေစ့        
  • ေရသန္ ့ေအး                                 ၁     ဇြန္း

 ၿပင္ဆင္ခ်က္ၿပဳတ္နည္း။

၁ ။ အမဲသားကင္ ကို ပါးပါးလွီးၿပီး ခ်ယ္ရီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ကိုထက္ၿခမ္းလွီးထားပါ။

၂ ။ နံနံပင္ ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ သံပုရာရည္ ၊ ဆန္ရွာလကာရည္ ၊ သံလြင္ဆီ ၊ ေရသန္ ့ေအး ၊ ဆား ၊ ငရုပ္ေကာင္းမွဳန္ ့၊ ငါးငံၿပာရည္ ၊ ႏွင့္ ငရုပ္သီးစိမ္း တို ့ကို ေရာႀကိတ္ထားပါ။

၃ ။ အိုင္းစ္ဘက္ဆလပ္ရြက္ ႏွင့္ က်န္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကိုလည္း ဇလံုး တစ္လံုးတြင္ ေရာေမႊထားပါ။

၄ ။ အသင့္သုပ္ထားေသာ ဆလပ္စံု ကို အလည္တြင္ထည့္ၿပီး အသင့္လွီးထားေသာ အမဲသားကင္ ႏွင့္ ခ်ယ္ရီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ကိုၿဖန္ ့ထည့္ထားပါ။

၅ ။ အသင့္ႀကိတ္ထားေသာ နံနံပင္အစပ္ေဆာ့စ္ ကို အမဲသားကင္ ေပၚဆမ္းၿပီး မက္မြန္ေစ့ေလွာ္ အနည္းငယ္ၿဖဴးရၽြ္ အမဲသား ကင္ ႏွင့္ နံနံပင္အစပ္သုပ္ ကို တည္ခင္းပါ။

 

Leftover Roasted Beef Salad with Spicy Cilantro Dressing.

Ingredients

  • Leftover Roasted Beef                  160  g
  • Minced Garlic                               1   tbsp
  • Chopped Coriander Leaves             2   tbsp
  • Fish Sauce                                  1   tbsp
  • Rice Vinegar                                2   tbsp
  • Lime Juice                                   1   tbsp
  • Olive Oil                                     1   tbsp
  • Bird’s Eye Chili                             5   numbers  
  • Cherry Tomato                            3   numbers
  • Sliced Red Bell Pepper                   a little
  • Sliced Yellow Bell Pepper               a little
  • Sliced Green Bell Pepper                a little
  • Iceberg Lettuce                           a little
  • Red Cabbage Julianne                   a little
  • Sliced Japanese Cucumber             5   slices
  • Beet Root Julianne                        a little
  • Sliced Yellow Onion                       a little
  • Sliced Red Radish                         5   slices
  • Salt                                           a pinch
  • Crushed Black Pepper                   a pinch
  • Roasted Almond                           10   numbers
  • Cold Water                                 1   tbsp

 Cooking Direction.

  1. Sliced some leftover Roasted Beef and then cut Cherry Tomato into half and put aside.
  2. Combine chopped Coriander, Chopped Garlic, Bird’s Eye Chili, Lime Juice, Rice Vinegar, Olive Oil, Cold Water, Salt, Crushed Black Pepper and Fish Sauce in a small bowl, stirring with a whisk.
  3. Combine lettuce and remaining ingredients in a large bowl.
  4. Place the bed of Lettuce mixture in centre then put leftover Roasted Beef and Cherry Tomato around the plate.

Pour the Spicy Cilantro Dressing  on the leftover Roasted Beef and serve with some Roasted Almond on top as garnishing.

 

Healthy Point for Leftover Roasted Beef Salad with Spicy Cilantro Dressing.

          This Leftover Roasted Beef Salad with Spicy Cilantro Dressing is easy & healthy recipes, sometime we have some of nice and tender roasted beef like so valuable and more tasty on another day, so we better made some easy & healthy recipes at home and enjoy with our family, everyone known that roasted beef is so healthy way of donning the prime cuts of beef that no fat and oil, Spicy Cilantro Dressing also easy to make but so tasty and appetizing with those mixed salad and some Roast Beef. There is so little Olive Oil on top of the salad and cholesterol free, Rice Vinegar will help you to digest easily and a touch of Fish Sauce will make you tasty, Bird’s Eye Chili and Cilantro make you antioxidant with Garlic in rich flavor also.Rich in Vitamin with Cherry Tomato, Bell Peppers, Beet Root, Red Radish, Red Cabbage and Cucumber. And also Roasted Almond for your nutrients for a day as healthy Salad, so that salad doesn’t include any Carbohydrate for your diet or you can be go well with some gluten free bread or dairy free bread if you desire.

အမဲသားကင္ ႏွင့္ နံနံပင္ အစပ္သုပ္ က ၿပင္ဆင္ရတာလြယ္ကူသလို က်န္းမာေရးနဲ ့လည္းညီညြတ္ပါတယ္ ၊ တစ္ခါတစ္ရံ မွာ အလြန္တန္ဘိုးရွိၿပီး အရသာရွိတဲ ့အမဲသားကင္ ေတြ အေၾကာင္းအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ ့ပိုလွ်ံေနတတ္ပါတယ္ ၊ အဲဒီ အမဲသားကင္ ဟာ ေနာက္တစ္ေန ့မွာ ပိုၿပီး အရသာၿပည့္စံုေနတာလည္းအမွန္ၿဖစ္တာေၾကာင့္ ကိုယ့္အိမ္မွာ မိသားစု နဲ ့လြယ္ ကူစြာၿပင္ဆင္တည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္။ အမဲသားကင္ ဆိုတာ အားလံုးသိၾကတဲ့အတိုင္း အလြန္အာဟာရၿပည့္ေစၿပီး အဆီပါဝင္မွဳ  ့ လည္းနည္းပါတယ္….အမဲသား ကို ကင္ မယ္ဆိုရင္လည္း အလြန္ႏူးညံ့ၿပီး အရသာရွိတဲ့ အပိုင္းေတြကိုဘဲေရြးခ်ယ္ရပါတယ္.. ၊ နံနံပင္ အစပ္ေဆာ့စ္ ကလည္းၿပင္ဆင္ရတာအလြန္ၿမန္ဆန္လြယ္ကူၿပီး အရသာ ကလည္းထူးၿခားပါတယ္အထူးသၿဖင့္ ဆလပ္စံုေတြနဲ ့အမဲသားကင္ တို ့နဲ ့အလြန္လိုက္ဖက္ပါတယ္ ၊ ဒီအသုပ္ ထဲမွာ ဆီ အေနနဲ ့သံလြင္ဆီ အနည္းငယ္သာ ဆမ္းၿပီး တည္ခင္းတာေၾကာင့္ ၿပည့္ဝဆီ လို ့ေခၚတဲ ့ကိုလတ္စထေရာ လည္းမပါဝင္ပါ ၊ ဆန္ရွာလကာရည္ က အစာေၾကေစရန္ ပံပိုးေပး ၿပီး ငါးငံၿပာရည္ အနည္းငယ္ရဲ့ အနံ ကအစာစားခ်င္စိတ္ၿဖစ္ေပၚေစမွာပါ ၊ ငရုပ္သီးစိမ္း နဲ ့ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ နံနံပင္ တို ့က ေဆးဘက္ဝင္တဲ့ အာနိသင္ေတြရွိၿပီး အနံအရသာလည္းၿပည့္စံုပါတယ္အေရာင္အေသြးစံုတဲ ့သီးရြက္စံုေတြကလည္း ဗီတာမင္ နဲ ့သတၳဳဓါတ္ေတြၾကြယ္ဝစြာပါဝင္ေနၿပီး မက္မြန္ေစ့ေလွာ္ ေလးပါထည့္သုပ္ထားတာမို ့အာဟာရ လည္းၿပည့္ဝေစပါတယ္….၊ အမဲသားကင္ ႏွင့္ နံနံပင္ အစပ္သုပ္ မွာ ကာဗိုဟ္ိုက္ဒရိတ္ လို ့ေခၚတဲ့ ကစီဓါတ္ မပါတာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္အေလးခ်ိန္ ထိမ္းလို သူေတြ အတြက္လည္းသင့္ေတာ္ပါတယ္အကယ္ရၽြ္ အင္အား အၿဖစ္ ၿဖည့္စြတ္စာအေနနဲ ့သံုးေဆာင္မယ္ဆိုရင္လည္း ကစီဓါတ္ နဲ ့ႏို ့ထြတ္ပစၥည္းေတြမပါဝင္တဲ ့ေပါင္မုန္ ့ၾကမ္းတစ္မ်ိဳးမ်ိဳးနဲ ့တြဲဖက္တည္ခင္းနိုင္ပါတယ္။ 

Sunny

He was born in Yangon, the

...see more

Ingredients

5-minute Meals

Chef Sunny's recipes