BE INSPIRED

Be inspired to cook up a storm - be it for a family meal, a special occasion or to celebrate Myanmar’s many festivals. Our recipe section provided by the top chefs from Myanmar and around the world will take you through the steps of cooking your favourite local dishes or international meals all in the comfort of your own kitchen. Be inspired!

Mashed Beans Packet (မုန္႔ပဲထုပ္)

  • ပဲကတီပါပဲျပဳပ္                         600 gm
  • ေကာက္ညွင္းဆန္မူန္႔                 130 gm
  • ေရ                                       10 စားပြဲစားဇြန္း
  • ဆား                                     1 ½ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း
  • ေျမပဲေလွာ္                             1 စားပြဲစားဇြန္း ေထာင္းထားပါ
  • ႏွမ္းေလွာ္                                3 စားပြဲစားဇြန္း ေထာင္းထားပါ
  • ဆီ                                        5 စားပြဲစားဇြန္း

ငွက္ေပ်ာရြက္ေပ်ာ့သြားေစရန္ေရေႏြးေဖ်ာျပီး 7 x 9” အရြယ္ ျဖတ္ထားပါ။ပဲျပဳတ္ကိုဇလံုျကီးတစ္လံုးတြင္ ထည့္ျပီး လက္ႏွင့္ေခ်ပါ။ပဲကုိေခ်ေနစဥ္မွာေကာက္ညွင္းမႈန္႔ႏွင့္ေရနဲနဲစီထည့္ျပီးေခ်ေပးပါ။ပဲကိုအရမ္းေၾကညက္ေနေအာင္ ေခ်ဖို႔ မလိုပါ။ျပီးရင္ ေခ်ထားတဲ့ ပဲေကာက္ညွင္းကိုအလံုး 8 လံုး လံုးထားပါ။ျပီးရင္ အဆင္သင့္ျဖတ္ထားတဲ့ ငွက္ေပ်ာရြက္ကိုခင္းပါ။ ျပီးရင္ လံုးထားတဲ့ ပဲေကာက္ညွင္းလံုးကိုငွက္ေပ်ာရြက္ ေပၚတင္ျပီးလက္ျဖင့္ဖိျပီးျပားေပးပါ။ ျပီးရင္ အထုပ္ပံုစံ ျဖစ္ေအာင္ ငွက္ေပ်ာရြက္ကိုလံုေအာင္ေခါက္ျပီးထုပ္ပါ။ က်န္ရွိတဲ့ ပဲေကာက္ညွင္းလံုးေတြကိုလည္း ဆက္ထုပ္ျပီး ေရပြက္ပြက္ဆူေနတဲ့ ေပါင္းအိုးတြင္ 45 မိနစ္ခန့္ေပါင္းပါ။

ႏွမ္းေတာင္းေျမပဲေထာင္းႏွင့္ဆားတ ို႔ကို ပန္းကန္လံုးအေသးတစ္လံုးတြင္ထည့္ျပီးေမႊပါ။

စားသံုးမည္ဆိုပါကမုန္ပဲဆုပ္ကို ျကိုက္ႏွစ္သက္သလိုလွီးျပီးဆီဆမ္းျပီးႏွမ္းေထာင္းျဖဴးျပီးစားပါ။

…………………………………………………………………………………………………………….

I Love Myanmar Week – Mashed Beans Packet

  • Boiled DolichosLoblab (red beans)         600 gm
  • Glutinous Rice Flour                            130 gm
  • Water                                                10 စာပြဲစားဇြန္း
  • Salt                                                    1 ½ tea spoon
  • Toasted sesame seeds                          3 table spoon.Pounded
  • Toasted Peanut                                    1 table spoon. Pounded 

Banana leaves, Scaled to soften and cut into 7×9”

Place the boiled dolichosloblab into mixing bowl, mashed the beans with your fingers. And gradually add water and glutinous rice flour, mix lightly to form a dough.And divide dough into 8 balls. Place a ball in the centre of banana leaf. And fold the banana leaf to make a packet. Arrange the packets in a steamer and steam for 45 minutes.

Place toasted sesame seeds, toasted peanut and salt into a small bowl. And mix well.

Serve warm or room temperature and top with toasted sesame mixture and oil.

 

………………………………………………………………………………………………… 

Healthy View – မုန့္ပဲထုပ္

က်န္းမာေရးအတြက္ဆီေရွာင္ခ်င္သူမ်ားအတြက္မုန့္ပဲဆုပ္ကိုစားခ်င္ရင္ေတာ့မုန္ပဲဆုပ္စားတဲ့အခါ ဆီမဆမ္းပဲ ႏွမ္းေထာင္းေလးပဲျဖဴ ျပီးစားႏိုင္ပါတယ္။မုန႔္ပဲထုပ္လုပ္နည္းေလးကေတာ့ အတူူတူပါပဲ။

  • ပဲကတီပါျပဳပ္                             ၆၀၀ gm
  • ေကာက္ညွင္းဆန္မႈန္႔                   ၁၃၀ gm
  • ေရ                                         ၁၀ စာပြဲစားဇြန္း
  • ဆား                                       ၁ ၁/၂ လဖက္ရည္ဇြန္း
  • ေျမပဲေလွာ္                                ၁ စာပြဲစားဇြန္း.ေထာင္းထားပါ
  • ႏွမ္းေလွာ္                                  ၃ စာပြဲစားဇြန္း. ေထာင္းထားပါ
  • ငွက္ေပ်ာရြက္ကိုေပ်ာ့သြားေစရန္ ေရေႏြးေဖ်ာျပီး ၇x၉” အရြယ္ျဖတ္ထားပါ။

ပဲျပဳတ္ ကိုဇလံုျကီးတစ္လံုးတြင္ထည့္ျပီးလက္ႏွင့္ေခ်ပါ။ ပဲေခ်ေနစဥ္မွာေကာက္ညွင္း ႏွင့္ ေရနဲနဲစီထည့္ျပီးေခ်ေပးပါ။ ပဲကို အရမ္းေၾက ညက္ေနေအာင္ေခ်ဖို႔မလို ပါ ျပီး ရင္ေခ်ထားတဲ့ပဲေကာက္ညွင္းကိုအလံုး ၈ လံုးလံုးထားပါ။ျပီးရင္အဆင္သင့္ျဖတ္ထားတဲ့ငွက္ေပ်ာရြက္ကိုခင္းပါ။ျပီးရင္ လံုးထားတဲ့ပဲေကာက္ညွင္းလံုး၁လံုးကို ငွက္ေပ်ာရြက္ေပၚတင္ျပီးလက္ျဖင့္ဖိျပီး ျပားေပးပါ။ ျပီးရင္အထုပ္ပံုံစံျဖစ္ေအာင္ငွက္ေပ်ာရြက္ကိုလံုေအာင္ေခါက္ျပီးထုပ္ပါ။ က်န္ရွိတဲ့ပဲေကာက္ညွင္းလံုးေတြကိုလည္းဆက္ထုပ္ျပီးေရပြက္ပြက္ဆူတြင္၄၅ မိနစ္ခန့္ေပါင္းပါ။

ႏွမ္းေထာင္းေျမပဲေထာင္းႏွင့္ဆားတို႔ ကို  ပန္းကန္ ံလံုးအေသးတစ္လံုးတြင္ထည့္ျပီးေမႊထားပါ။

စားသံုးမည္ဆိုပါကမုန့္ပဲဆုပ္ကိုျကိုက္ႏွစ္သက္သလိုလွီးျပီးႏွမ္းေထာင္းၿဖဴးစားပါ။

…………………………………………………………………………………………………

I Love Myanmar Week – Mashed Beans Packet. (Healthy View)

For healthier version, you no need oil when you eat Mashed Beans Packet .You just add toasted sesame mixture and enjoy.

  • Boiled DolichosLoblab (red beans)      600 gm
  • Glutinous Rice Flour                           130 gm
  • Water                                                10 table spoon
  • Salt                                                   1 ½ tea spoon
  • Toasted sesame seeds                        3 table spoons
  • Toasted peanut                                  1 table spoon

Banana leaves, scaled and cut into 7×9”

Place the boiled dolichos into mixing bowl, mashed the beans with your fingers.Andgradually add water and glutinous rice flour, mix lightly to form a dough. And divided dough into 8 balls. Place a ball in the centre of banana leaf .And fold the banana leaf to make a packet. Arrange the packets in a steamer and steam for 45 minutes.

Place the toasted sesame seeds, toasted peanut & salt into a small bowl. And mix well.

Serve warm or room temperature and top with toasted sesame mixture.

 

Sunny

He was born in Yangon, the

...see more

Ingredients

I Love Myanmar

Chef Sunny's recipes