BE INSPIRED

Be inspired to cook up a storm - be it for a family meal, a special occasion or to celebrate Myanmar’s many festivals. Our recipe section provided by the top chefs from Myanmar and around the world will take you through the steps of cooking your favourite local dishes or international meals all in the comfort of your own kitchen. Be inspired!

နုိ႔စိမ္း ေခါက္ဆြဲ (၁၀ ေယာက္စာ)

မနက္စာ လုပ္စားႏုိင္ဖုိ႔ ႏုိ႔စိမ္း ေခါက္ဆြဲ ခ်က္နည္းေလးပါ။ အုန္းႏုိ႔ အစား ႏုိ႔စိမ္းနဲ႔ ခ်က္ထားတာမုိ႔ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညႊတ္ျပီ လူၾကီးေတြနဲ႔လည္း သင္႔ေလ်ာ္ပါတယ္။ ႏုိ႔စိမ္းေခါက္ဆြဲ ခ်စ္သူ ေတြ သေဘာက်မယ္႔ ခ်က္နည္းေလးပါ။ ခုပဲ လုပ္နည္းေလး ၾကည္႔ရေအာင္…

ႏုိ႔စိမ္း ေခါက္ဆြဲတြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ေခါက္ဆြဲဖတ္                – ၅၀ က်ပ္သား
  • ႏုိ႔စိမ္းဘူး                       – ၃၂၀ ဂရမ္
  • ၾကက္သြန္နီ                   – ၁၂လံုး (အလံုးေသးမ်ား အခြံႏႊာထားပါ)
  • ပဲအစိမ္းမွုန္႔                    – ၁၀၀ ဂရမ္ (ေရ ၃၀၀ မီလီလီတာျဖင္႔ ပဲမွုန္႔မ်ားကို ေဖ်ာ္ထားပါ)
  • ဆား                             – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ၾကက္သားမွုန္႔                – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
  • ငံျပာရည္                      – စားပြဲတင္ဇြန္း ၅ဇြန္း
  • သၾကား                         – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ပဲကပ္ေၾကာ္                   – ၁၀ခု
  • မုန္႔ၾကြပ္ေၾကာ္                – ၁ထုပ္ (ဆီမ်ားမ်ားျဖင္႔ ေၾကာ္ေပးပါ)
  • ဘဲဥ                              – ၅လံုး (က်က္ေအာင္ ျပဳတ္ျပီ ထပ္ျခမ္းျခမ္းေပးထားပါ)
  • ငရုတ္သီး အၾကမ္းမွုန္႔     – အနည္းငယ္ (တြဲဖက္ သံုးေဆာင္ရန္)
  • သံပုရာသီး                     – ၃လံုး (အစိပ္ေလးမ်ား စိပ္ထားပါ)

ၾကက္သားဆီသပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ေပါင္၊ ရင္ပံုသား (တြဲလ်က္) – ၂စံုု (အတံုးေသးမ်ား တံုးထားပါ)
  • ၾကက္သြန္နီ                              – ၅လံုး (ဆီသပ္ရန္ ေထာင္းထားပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ                             – ၃မႊာ (ဆီသပ္ရန္ ေထာင္းထားပါ)
  • ဂ်င္း                                          – လက္တဆစ္ (ဆီသပ္ရန္ ေထာင္းထားပါ)
  • ငရုတ္သီးမွုန္႔                              – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းခြဲ
  • ဆႏြင္းမွုန္႔                                  – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၂ပံု
  • ဆား                                         – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ၾကက္သားမႈန္႔                            – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္

ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ၾကက္သား ဆီသပ္ရန္ ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ပါ။ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း မ်ားကို အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ဆီသပ္ေပးပါ။

၂။ ၿပီးလွ်င္ ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ ဆႏြင္းမႈန္႔္႔တုိ႔ကုိ ထည္႔ဆီသပ္ေပးျပီ (ၾကက္သား၊ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔) တုိ႔ကို ထည္႔ကာ ၁ မိနစ္ခန္႔ လံုးခ်က္ေပးပါ။

၃။ ၿပီးေနာက္ ၾကက္သား ျမဳပ္ရုံ ေရ ထည္႔ျပီ အဖံုးအုပ္ထားပါ။

၄။ ၾကက္သား နူးျပီ ဆီျပန္ျပီဆုိလွ်င္ ဒယ္အုိးၾကီးထဲ ၾကက္သားမ်ားကို ေျပာင္းထည္႔လုိက္ပါ။

၅။ ထုိ႔ေနာက္ ေရ(၃လီတာခြဲ) အုိးထဲသို႔ ေလာင္းထည္႔ကာ ဆူေအာင္ တည္ထားေပးပါ။

၆။ ဆူလာလွ်င္ ေရျဖင္႔ ေရာေဖ်ာ္ထားေသာ ပဲစိမ္းမႈန္႔မ်ားကို ေလာင္းခ်ေပးျပီ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ။

ရ။ ထုိ႔ေနာက္ (နုိ႔စိမ္း) မ်ားကို ထည္႔ျပီ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ သၾကားတုိ႔ကုိ ထည္႔ေပးျပီ ေရာေမႊပါ။

၈။ အရသာ ျမည္းလို႔ အေနေတာ္ျပီဆုိမွ ၾကက္သြန္နီလံုးမ်ားကို ထည္႔ျပီ ၂ မိနစ္ခန္႔တည္ေပးျပီ ႏုိ႔စိမ္းေခါက္ဆြဲ အရည္အုိးကို မီးပိတ္ထားလုိက္ပါ။

၉။ နုိ႔စိမ္းေခါက္ဆြဲ စားရန္ ပန္းကန္ခြက္တစ္ခုထဲ ေခါက္ဆြဲဖတ္၊ ပဲၾကပ္ေၾကာ္၊ မုန္ၾကြပ္၊ ဘဲဥ၊ သံပရာသီး၊ ငရုတ္သီးၾကမ္းမႈန္႔၊ နုိ႔စိမ္း ေခါက္ဆြဲရည္(ေယာက္ခ်ဳိဇြန္း ၂ဇြန္း) တုိ႔ကုိ ထည္႔ေပးျပီ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…

Wutyee

My name is Cho Wut Yee. I a

...see more

Ingredients

I Love Myanmar

Chef Wutyee's recipes