BE INSPIRED

Be inspired to cook up a storm - be it for a family meal, a special occasion or to celebrate Myanmar’s many festivals. Our recipe section provided by the top chefs from Myanmar and around the world will take you through the steps of cooking your favourite local dishes or international meals all in the comfort of your own kitchen. Be inspired!

ပါစတာ နွင္႔ ခ်ိစ္၊ ၾကက္အူေခ်ာင္း၊ သီးရြက္စံုသုပ္

အခ်ိန္တုိတြင္းမွာ လုပ္စားႏုိင္သည္႔ ပါစတာနွင္႔ ၾကက္အူေခာ်င္း၊ သီးရြက္စံုသုပ္ပါ။ ပါစတာကို ခ်ိစ္၊ ၾကက္အူေခ်ာင္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငရုတ္သီးပြစိမ္း အစံုအလင္ျဖင္႔ ေရာသုပ္ထားတာပါ။ အရသာလည္း အရမ္းေကာင္းမြန္တာမုိ႔ ခုပဲ ခ်က္နည္းေလး ၾကည္႔ရေအာင္…

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား

  • ပါစတာ – ၄၀၀ ဂရမ္
  • ၾကက္အူေခ်ာင္း – ၃ေခ်ာင္း (အေစာင္းလွီးျပီ က်က္ေအာင္ ဆီျဖင္႔ ေၾကာ္ထားေပးပါ)
  • ငရုတ္သီးပြစိမ္း – ၁ခု (အေစ႔ထုတ္ အတံုးလတ္မ်ားတံုးပါ)
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ အတံုးလတ္မ်ား တံုးပါပါ)
  • ခ်ိစ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း (အတံုးေသးမ်ား တံုးထားပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၁မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
  • သံလြင္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၈ဇြန္း
  • ရွာလကာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • Thyme – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ (အေနာက္တုိင္း ဟင္းခတ္ အေမႊးအၾကိဳင္)
  • Yellow Mustard – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု

ျပင္ဆင္နည္း

၁။ ပါစတာကို ျပဳတ္ရန္ အရင္ဆံုး ဒယ္အုိးတစ္ခုထဲ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္) ထည္႔ကာ ဆူေအာင္ တည္ထားပါ။

၂။ ျပီမွ ေရေႏြးဆူလာလွ်င္ ပါစတာမ်ားကို ထည္႔ကာ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ ၈-၁၀မိနစ္ခန္႔ က်က္ေအာင္ ျပဳတ္ေပးပါ။

၃။ ျပဳတ္ျပီလွ်င္ ေရျပန္စိမ္၍ ဇကာျဖင္႔ ျပန္စစ္ထားေပးပါ။

သုပ္နည္း

၁။ ပါစတာရျပီဆုိလွ်င္ ခြက္တစ္ခုထဲ (ပါစတာ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငရုတ္သီးပြစိမ္း၊ ၾကက္အူေခ်ာင္း၊ ခ်ိစ္၊ Mustard၊ သံလြင္ဆီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ရွာလကာရွည္၊ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ Thyme) တု႔ိကို ထည္႔ကာ သမေအာင္ ေရာေမႊလိုက္ပါ။

၂။ အရသာရွိေသာ ပါစတာ နွင္႔ ၾကက္အူေခ်ာင္း၊ သီးရြက္စံုသုပ္ကို  ျမိန္ရွပ္စြာ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ… 

Wutyee

My name is Cho Wut Yee. I a

...see more

Ingredients

5-minute Meals

Chef Wutyee's recipes