BE INSPIRED

Be inspired to cook up a storm - be it for a family meal, a special occasion or to celebrate Myanmar’s many festivals. Our recipe section provided by the top chefs from Myanmar and around the world will take you through the steps of cooking your favourite local dishes or international meals all in the comfort of your own kitchen. Be inspired!

၀က္နံရုိးကင္ ႏွင္႔ ၾကက္ဥသီးရြက္စံုလိပ္ ထမင္းဘူး

သားသားမီးမီးတုိ႔အတြက္ အာဟာရလည္းရွိ စားလုိ႔လည္းေကာင္းမယ္႔ ၀က္နံရုိးကင္ ႏွင္႔ ၾကက္ဥ သီးရြက္စံုလိပ္ေၾကာ္ ထမင္းဘူးေလးပါ။ အရင္ဆံုး ၀က္နံရုိးကို အရသာနယ္ျပီ ခ်ဳိစိမ္႔ေအာင္ ကင္ထားတာပါ။ ထုိ႔ျပင္ ၀က္နံရုိးကင္နဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ဖုိ႔ ပဲပင္ေပါက္သုပ္ေလးရယ္၊ ၾကက္ဥလိပ္ေၾကာ္ေတြကို ေရြးခ်ယ္ေပးထားပါတယ္။ သားသားမီးမီးတုိ႔အတြက္ ထမင္းဘူးေလး ျပင္ၾကည္႔ရေအာင္…

ထမင္းဘူးတြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ခ်က္ျပီသားထမင္း          – ၂ေယာက္စာ
  • ေရညိဳရြက္                    – ၁ရြက္ (ပါးပါးလွီးထားေပးပါ)

၀က္နံရုိးကင္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၀က္နံရုိး                        – ၂၅၀ ဂရမ္ (၁လက္မခြဲအရြယ္ အပုိင္းေလးမ်ား ပုိင္းထားေပးပါ)
  • ပဲငံျပာရည္(အခ်ဳိ)          – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
  • သၾကား                         – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ဆား                             – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆန္၀ုိင္                                     – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ႏွမ္းဆီ                          – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ                 – ၃မႊာ (ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
  • ဂ်င္း                              – လက္တဆစ္ (ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)

ၾကက္ဥ သီးရြက္စံုလိပ္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ဥ                                     – ၃လံုး (ခေလာက္ထားပါ)
  • မုန္လာဥနီ                     – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ႏွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
  • ၾကက္သြန္နီ                   – ၁လံုး (ႏႈတ္ႏႈတ္စဥ္းထားပါ)
  • ၾကက္သြန္ျမိတ္              – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ႏြားႏုိ႔                             – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ဆား                             – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငရုတ္ေကာင္းမႈန့္           – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု ၁ပံု

ပဲပင္ေပါက္သုပ္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပဲပင္ေပါက္                    – ၅က်ပ္သား (ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးထားပါ)
  • ၾကက္သြန္နီ(ဥေသး)      – ၂လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ေျမပဲ                            – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (မညက္တညက္ ေထာင္းပါ)
  • ဆား                             – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
  • အသားမႈန္႔                     – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
  • ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း

၀က္နံရုိးကင္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ေဇာက္ပန္းကန္ထဲတြင္ (၀က္နံရုိး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဆား၊ သၾကား၊ ဆန္၀ုိင္၊ ႏွမ္းဆီ) တုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာနယ္ေပးျပီ အနည္းဆံုး ၄နာရီ (သုိ႔) တညသိပ္ ေရခဲေသတၱာ (ေအာက္္ထပ္) တြင္ ႏုပ္ထားေပးပါ။

၂။ ျပီေနာက္ ၀က္နံရုိးမ်ား Oven ထဲသို႔ ထည္႔ျပီ ၁၈၀ ဒီဂရီျဖင္႔ တဖက္ကို ၁၅ မိနစ္ႏႈန္းျဖင္႔ နာရီ၀က္ က်က္သည္အထိ ကင္ေပးပါ။

၃။ အရသာ ခ်ဳိစိမ္႔ေသာ ၀က္နံရုးိကင္ရျပီဆုိလွ်င္ ၾကက္ဥလိပ္ျပဳလုပ္ပါမည္။

ၾကက္ဥ သီးရြက္စံုလိပ္ ျပဳလုပ္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ေဇာက္ပန္းကန္လံုးထဲ ၾကက္ဥ၊ မုန္လာဥနီ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ႏြားႏုိ႔၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွဳန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္္႔မ်ားကို ေရာျပီ ခေလာက္ထားပါ။

၂။ ဒယ္အိုးထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္) ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္ဥ(ေယာက္ခ်ဳိဇြန္း ၁ဇြနး္)စာ ထည္႔လုိက္ပါ။

၃။ ၾကက္ဥ က်က္သည္အထိ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ တည္ထားပါ။ ၾကက္ဥ က်က္လွ်င္ တူျဖင္႔ အသာအယာ ေခါက္ျပီ ေဘးသုိ႔ လိမ္႔လိုက္ပါ။

၄။ ထုိ႔ေနာက္ လိပ္ထားေသာ ၾကက္ဥကို ဒယ္အလယ္သို႔ ေရြ႔ျပီ ဒယ္ထဲ ဆီ(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ၾကက္ဥ(ေယာက္ခ်ဳိဇြန္း ၁ဇြန္း) ထပ္ထည္႔ပါ။

၅။ ၾကက္ဥ က်က္လွ်င္ ၾကက္ဥကို တူျဖင္႔ ျဖည္းျဖည္းျခင္း လိမ္႔သြားေပးပါ။

၆။ ထုိနည္းအတုိင္း ခြက္ထဲမွ ၾကက္ဥမ်ား ကုန္သည္အထိ ေၾကာ္ျပီ လိမ္႔ေပးပါ။ တျဖည္းျဖည္း ၾကက္ဥ စတုဂံလိပ္ ထူလာပါမည္။

ရ။ ၾကက္ဥလိပ္ ရျပီဆုိလွ်င္ မညီတဲ႔ ေဘးအစြန္း နွစ္ဖက္ကို ဓားျဖင္႔ ပိုင္းျဖတ္ျပီ က်န္တဲ႔ ၾကက္ဥ သီးရြက္စံုလိပ္ကုိ ၈ပိုင္းပိုင္းေပးပါ။

ပဲပင္ေပါက္သုပ္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္အုိးထဲ ေရထည္႔ျပီ ဆူလာလွ်င္ ပဲပင္ေပါက္မ်ား ေရေႏြးေဖ်ာ္ေပးျပီ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ေရစစ္ထားပါ။

၂။ ၿပီးေနာက္ ေဇာက္ပန္းကန္ထဲ (ပဲပင္ေပါက္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ေျမပဲ၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္၊ ဆီခ်က္၊ ဆား၊ အသားမႈန္႔) တုိ႔ကုိ သမေအာင္ ေရာႏုယ္လိုက္ပါ။

ထမင္းဘူး ျပင္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ထမင္းဘူးကို ေလးပုိင္းပိုင္းျပီ တပိုင္းတြင္ ထမင္းထည္႔၊ အေပၚမွ ေရညိဳေလးမ်ား ျဖဴးေပးပါ။

၂။ ၿပီးမွ ၀က္နံရုိးကင္၊ ပဲပင္ေပါက္သုပ္၊ ၾကက္ဥ လိပ္ေၾကာ္တုိ႔ကို အစီအစဥ္ထည္႔လုိက္ပါ။ 

Wutyee

My name is Cho Wut Yee. I a

...see more

Ingredients

Kids Lunch Box

Chef Wutyee's recipes