BE INSPIRED

Be inspired to cook up a storm - be it for a family meal, a special occasion or to celebrate Myanmar’s many festivals. Our recipe section provided by the top chefs from Myanmar and around the world will take you through the steps of cooking your favourite local dishes or international meals all in the comfort of your own kitchen. Be inspired!

၀က္သား အၾကြပ္ေၾကာ္ ႏွင္႔ မရုိနိစ္

Pork chop လုိ႔ေခၚတဲ႔ ၀က္သားလိုင္းသားကို အၾကြပ္ေၾကာ္ထားတာ ျဖစ္ပါတယ္။ ျပီလွ်င္ ေဂၚဖီ၊ မရိုနိစ္၊ ေဆာ႔တုိ႔ျဖင္႔ တြဲဖက္ျပီ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ရတာပါ။ လုပ္ရလည္း လြယ္ျပီ စားလုိ႔ေကာင္းတာမုိ႔ ခုပဲ တူတူ လုပ္ၾကည္႔၇ေအာင္…

၀က္သား အၾကြပ္ေၾကာ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၀က္သား (လုိင္းသား) – ၂ခု (၂၅၀ ဂရမ္ (သုိ႔) ၁၅က်ပ္သား)
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္ (ျဖဴးေပးရန္)
  • ဂ်ဳံမွုန္႔ – ၁၀၀ ဂရမ္
  • ၾကက္ဥ – ၂လံုး (ခေလာက္ထားပါ)
  • ပါမုန္႔ေျခာက္ – ရ၀ ဂရမ္ (breadcrumb ကို Supermarket မ်ားမွာ ၀ယ္ယူႏုိင္ပါသည္)
  • ဆီ – မ်ားမ်ား

တျခားပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးေသး – ၅လံုး (ထပ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ)
  • ဂ်ပန္ မရိုနိစ္(အခ်ဳိ) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (တြဲဖက္ သံုးေဆာင္ရန္)
  • ေဂၚဖီထုပ္ – ၁စိတ္ (ခပ္ပါးပါး လွီးထားျပီ ေရေအးထဲမွာ ၅မိနစ္စိမ္ထားေပးပါ)
  • ႏွမ္း – အနည္းငယ္

ေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဆန္၀ုိင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ပ်ားရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္(အေနာက္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း

မွတ္ခ်က္ ။ ။ ေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို သမေအာင္ ေရာေမႊထားပါ။

ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး (၀က္သား၊ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔) တုိ႔ကို သမေအာင္ ေရာနုယ္ေပးပါ။

၂။ ျပီေနာက္ ၀က္သားမ်ားကို ဂ်ဳံမွုန္႔ကပ္ေပးျပီ ၾကက္ဥစိမ္ထားေသာ ခြက္ထဲသို႔ တူေလးျဖင္႔ စိမ္ေပးပါ။

၃။ ၾကက္ဥစိမ္ထားေသာ ခြက္ထဲမွ ပါမုန္႔ေျခာက္ထည္႔ထားေသာ ပန္းကန္ထဲသို႔ ထည္႔ကာ ၀က္သားမ်ားကို ပါမုန္႔ေျခာက္ ထပ္ကပ္ေပးပါ။ ျပီေနာက္ ေရခဲေသတၱာ ေအာက္ထပ္တြင္ ၁၀မိနစ္ခန္႔ အေအးခံထားေပးပါ။

၄။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီ ၀က္သားမ်ားကို မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။ ျပီလွ်င္ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ထားေပးပါ။

၅။ ထုိ႔ေနာက္ ၀က္သား အၾကြပ္ေၾကာ္ကို ဓားျဖင္႔ ပါးပါးအေစာင္း လီွးေပးပါ။

၆။ ပန္းကန္ေပၚတြင္ ေဆာ႔ရည္ေလးမ်ားဆမ္းျပီ အေပၚမွ ေဂၚဖီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အလွဆင္ေပးပါ။

ရ။ ျပီမွ ၀က္သားအၾကြပ္ေၾကာ္ ခင္းျပီ အေပၚမွ မရိုနိစ္၊ ႏွမ္းမ်ားျဖဴးေပးျပီ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ… 

 

 

Wutyee

My name is Cho Wut Yee. I a

...see more

Ingredients

Hearty recipes

Chef Wutyee's recipes