BE INSPIRED

Be inspired to cook up a storm - be it for a family meal, a special occasion or to celebrate Myanmar’s many festivals. Our recipe section provided by the top chefs from Myanmar and around the world will take you through the steps of cooking your favourite local dishes or international meals all in the comfort of your own kitchen. Be inspired!

ပိုးတီသုပ္ (သို႔) မုန္႔လာျဖဴခ်ဥ္သုပ္

အခ်ိန္တုိတြင္းမွာပဲ အလြယ္တကူ လုပ္စားႏုိင္ဖုိ႔ ျမန္မာစတုိင္ မုန္လာျဖဴခ်ဥ္သုပ္ေလးပါ။ ပဲမွုန္႔၊ ၾကက္သြန္နီ တုိ႔ျဖင္႔ ေရာသုပ္ထားပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

Healthy Point: မုန္လာျဖဴကဆုိရင္ က်န္းမာေရးအတြက္ အေထာက္အကူျပဳတဲ႔ ဗီတာမင္စီ၊ ဗီတာမင္ဘီ ဓာတ္ေတြ အျပည္႔အ၀ပါ၀င္တာမုိ႔ အသဲအားေကာင္းျခင္း၊ ေသြးတုိးျခင္းတုိ႔ကုိ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ ဒါေၾကာင္႔ ဒီ မုန္လာျဖဴခ်ဥ္သုပ္ ဟင္းလ်ာက အရသာရွိရုံမကပဲ က်န္းမာေရးပါ ထူးျခားေကာင္းမြန္ ေစပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္မ်ား

  • မုန္လာျဖဴခ်ဥ္ (သုိ႔) ပုိးတီခ်ဥ္ – ၂ခု (အ၀ုိင္းပါးပါးလွီးထားပါ)
  • ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ပဲမွုန္႔ (အက်က္မွုန္႔) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
  • ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္

သုပ္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး မုန္လာျဖဴခ်ဥ္မ်ားကို ေဇာက္ပန္းကန္ထဲ ထည္႔လုိက္ပါ။

၂။ ျပီမွ (ၾကက္သြန္နီ၊ ပဲမွုန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္၊ ဆား၊ သၾကား၊) မ်ားထည္႔ေပးျပီ သမေအာင္ ေရာႏုယ္ေပးပါ။

၃။ ေနာက္ဆံုးမွ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္မ်ား ျဖဴေပးျပီ အရသာရွိေသာ မုန္လာျဖဴခ်ဥ္သုပ္ကုိ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ..

Sunny

He was born in Yangon, the

...see more

Ingredients

I Love Myanmar

Chef Sunny's recipes