BE INSPIRED

Be inspired to cook up a storm - be it for a family meal, a special occasion or to celebrate Myanmar’s many festivals. Our recipe section provided by the top chefs from Myanmar and around the world will take you through the steps of cooking your favourite local dishes or international meals all in the comfort of your own kitchen. Be inspired!

Spaghetti Carbonara

Crabonara ကေတာ့ Cream အရသာၾကိဳက္ၾကသူအမ်ားစုု ႏွစ္သက္စြာစားတတ္တဲ့ Pasta Sauce တစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ Bacon နဲ႔စားၾကသလိုု Ham, Sausage စတေတြနဲ႔ လည္းခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ႏိုုင္ပါတယ္။ ခ်က္နည္းေလးလည္းလြယ္ကူတာေၾကာင့္ျမန္ျမန္ဆန္ဆန္နဲ႔ အရသာရွိတဲ့ Pasta တစ္ပြဲရမွာျဖစ္ပါတယ္။

 This is for cream sauce lovers. Ham and sausage are the alternatives. It is a super easy and tasty.

 

Ingredients

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား 

၁။ စပါဂတီပါစတာ                          ၅၀ ဂရမ္

Spaghetti pasta                          50 gm 

၂။ ေထာပတ္            (စားပြဲဇြန္း)      ၁ ဇြန္း

Butter                                       1 tsp 

၃။ ပါမီစန္ခ်ိစ္ (ထမင္းစားဇြန္း)           ၂ ဇြန္း

Parmesan cheese                        2 tbs 

၄။ ႏြားႏိုု႔                                      ၁ ခြက္(ထမင္းေပါင္းအိုုးခ်င္ခြက္ျဖင့္)

Milk                                          1 cup 

၅။ ၾကက္ဥ (အႏွစ္)                        ၁ လံုုး

Egg yoke                                   1 nos 

၆။ စဥ္းျပီးၾကက္သြန္နီဥၾကီး              ၁ စိတ္

Chopped onion                           1 quarter 

၇။ Bacon                                    ၅၀ ဂရမ္(အရြယ္ေသးေသးျဖတ္ထားပါ)

Sliced bacon                              50 gm 

၇။ ဆား                                      အနည္းငယ္

Salt                                           a pinch 

ခ်က္ျပဳတ္ပံုု

 

၁။ စပါဂတီေခါက္ဆြဲမ်ားကို အထုုပ္ပါညႊန္ၾကားခ်က္အတိုုင္းေရေႏြးဆူဆူမွာ ျပဳတ္ထားျပီး ေရစစ္ပါ။

ေခါက္ဆြဲပူေနခ်ိန္မွာေထာပတ္ႏွင့္ေရာေမႊထားပါ။

Boil the spaghetti according to the direction on the packet. Drain the pasta thoroughly and add butter while hot.

 

၁။ ပါမစ္ဆန္ခ်ိစ္မ်ားထဲမွ အနည္းငယ္ ကိုုပါစတာပြဲမ်ားအေပၚမွေနာက္ဆံုုးျဖဴးေပးရန္ဖယ္ထားျပီး

    က်န္ခ်ိစ္မ်ားကိုုဇလံုုတစ္ခုုထဲတြင္ ႏြားႏိုု႔ ၾကက္ဥအႏွစ္တိုု႔ႏွင့္ေရာျပီးေၾကေအာင္ေခါက္ထားပါ။

Keep some cheese for topping and mix the rest well with egg and milk.

 

၂။ ဒယ္အိုုးျပားတစ္ခုုကိုုမီးအလယ္အလတ္ျဖင့္အပူေပးျပီး Bacon မ်ားထည့္ေမႊေပးပါ။ ေဘကြန္မွထြက္ေသာဆီျဖင့္ ၾကက္သြန္နီဆီသတ္ပါ။

Heat the bacon on a pan and sauté the onion with bacon oil.

 

၃။ ႏိုု႔ ခ်ိစ္ ႏွင့္ ၾကက္ဥေရာထားေသာအရည္မ်ားထည့္ျပီး မီးေပ်ာ့ေပ်ာ့ျဖင့္ ႏိုုရည္မ်ားပ်စ္လာသည္

အထိမျပတ္ေမႊေပးပါ။

Pour in the milk mixture and turn well until thicken.

 

၄။ေခါက္ဆြဲမ်ားႏွင္ေရာေမႊေပးပါ။ ဆား ႏွင့္ ေအာ္ရီဂါးႏိုးမ်ားထည့္ပါ။

Add pasta and mix well. Sprinkle the salt and oregano.

 

၅။ ေခါက္ဆြဲကိုုပန္းကန္တြင္ျပင္ဆင္ျပီး အေပၚမွခ်ိစ္မ်ားျဖဴးျပီးျပင္ဆင္သံုုးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီ။

    Prepare the pasta in a plate and topped with cheese.

Thit Htoo

Chef Thit Htoo started his

...see more

Ingredients

Healthy

Chef Thit Htoo's recipes