BE INSPIRED

Be inspired to cook up a storm - be it for a family meal, a special occasion or to celebrate Myanmar’s many festivals. Our recipe section provided by the top chefs from Myanmar and around the world will take you through the steps of cooking your favourite local dishes or international meals all in the comfort of your own kitchen. Be inspired!

Taro Croquette (ပိန္းဥ Croquette)

အစာေျပလုပ္စားဖုိ႔ အတြက္ ပိန္းဥ Croquette ခ်က္နည္းေလးပါ။ အရင္ဆံုး ပိန္းဥက္ို ေပါင္းအုိးျဖင္႔ ႏူအိေအာင္ ေပါင္းထားျပီမွ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ အစာသြပ္ျပီ ပါမုန္႔ေျခာက္ျဖင္႔ အၾကြပ္ေၾကာ္ေပးထားတာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ပိန္းဥ Croquette တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပိန္ဥ – ၂၀၀ ဂရမ္
  • Five spice powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု (တရုတ္ဟင္းခတ္ အေမႊးအၾကိဳင္)
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
  • ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
  • ဂ်ဳံမွုန္႔ – ၁၀၀ ဂရမ္
  • ၾကက္ဥ – ၁လံုး (ခေလာက္ ထားပါ)
  • ပါမုန္႔ေျခာက္ – ၁၅၀ ဂရမ္

အစာသြပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • Shiikae မွုိပြင္႔ျဖဴ – ၅ခု (ေရေႏြးျပဳတ္ျပီ အတံုးေသးမ်ား တံုးထားပါ)
  • မုန္လာဥနီ – ခြက္တ၀က္ (အတံုးေသးမ်ား တံုးထားပါ)
  • ပဲ(baked bean) စည္သြပ္ – ခြက္တ၀က္
  • ပဲသီး – ခြက္တ၀က္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
  • ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ေရ – ခြက္တ၀က္ (၁၀၀ မီလီလီတာ)
  • ခရုဆီ – စားပဲြတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္(အခ်ဳိ) – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ႏွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း

ပိန္းဥ Croquette လုပ္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ပိန္းဥမ်ားကို ေပါင္းအုိးျဖင္႔ မိနစ္ ၅၀ခန္႔ ႏူအိသည္အထိ ထည္႔ေပါင္းေပးပါ။

၂။ ျပီလွ်င္ အခြံႏႊာျပီ ဆံုေထာင္းထဲထည္႔၍ ပိန္းဥမ်ားကို ေၾကသည္အထိ ေထာင္းေပးပါ။

၃။ ထုိ႔ေနာက္ ခြက္တစ္ခုထဲ (ပိန္းဥ၊ five spice powder၊ ဆား၊ သၾကား) တုိ႔ကို သမေအာင္ ပိန္းဥဒိုးသား ႏူညံ႔သည္အထိ ေရာႏုယ္ေပးပါ။

၄။ ျပီေနာက္ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း) ထည္႔ျပီ သမေအာင္ ေရာႏုယ္လုိက္ပါ။

ပိန္းဥ Croquette ျပင္ဆင္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း) ထည္႔၊ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသပ္ေပးပါ။

၂။ ျပီေနာက္ မွုိ၊ ပဲသီး၊ မုန္လာဥနီ၊ ပဲ၊ တုိ႔ကုိ ထည္႔ျပီ ၁မိနစ္ခန္႔ ေရာေမႊေပးပါ။

၃။ အရသာအတြက္ ပဲငံျပာရည္၊ ခရုဆီ၊ ေရ(ခြက္တ၀က္)၊ ဆား၊ သၾကား၊ ႏွမ္းဆီ တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ ဆီျပန္သည္အထိ ေရာေမႊေပးပါ။

၄။ ျပီေနာက္ မီးပိတ္ျပီ ခြက္တစ္ခုထဲ ထည္႔ကာ အေအးခံထားေပးပါ။

ပိန္းဥ Croquetteလုပ္နည္း

၁။ ခု စျပီ အစာသြပ္ရန္ ပိန္းဥဒိုးမ်ားကို ၁လံုးမ်ားအရြယ္ ၆ခု လက္ျဖင္႔ အလံုးေလးမ်ား လံုးလုိက္ပါ။

၂။ ျပီေနာက္ ပိန္းဥဒိုးတစ္ခုကို အျပားလုပ္၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္အစာသြပ္၊ ျပီလွ်င္ ဒုိးသားျဖင္႔ ျပန္ပိတ္ေပးကာ အလံုးေလးမ်ား ျပဳလုပ္ပါ။

၃။ ထုိနည္းအတုိင္း က်န္ပိန္းဥမ်ားကို အစာသြပ္ေပးပါ။

၄။ ျပီလွ်င္ ပိန္းဥအစာသြပ္မ်ားကို ဂ်ဳံမွုန္႔မ်ား ကပ္ေပးပါ။

၅။ ျပီမွ ပိန္းဥ အစာသြပ္မ်ားကို ၾကက္ဥခြက္ထဲသို႔ ႏွစ္စိမ္ေပးျပီ ပါမုန္႔ေျခာက္မ်ား ျပန္ကပ္ေပးပါ။

၆။ က်န္ပိန္းဥမ်ားကိုလည္း ထုိနည္းအတုိင္း ဂ်ဳံ၊ ၾကက္ဥ၊ ပါမုန္႔ေျခာက္မ်ား အစဥ္အတုိင္း ကပ္ေပးသြားပါ။

ရ။ Air Fryer (သုိ႔) ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ပိန္းဥ Croquette မ်ားကို ေရႊညိဳေရာင္ သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးရမွာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

၈။ ေနာက္ဆံုးမွ ျပန္ဆယ္ျပီ အလယ္မွ ထပ္ျခမ္းျခမ္းကာ မရိုနိစ္မ်ား ျဖဴးေပးျပီ ပိန္းဥ Croquetteမ်ားကို အရသာရွိစြာျဖင္႔ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ။

 

Taro Croquette 

This is a nice healthy snack you can make it at home very easily and equally delicious. Taro is streamed then mashed and mixed with breadcrumbs and vegetable and deep fried. If you are looking for a nice afternoon snack without gaining a lot of calories, this is the recipe you are looking for.

Ingredients

  • Taro Fruit – 200 g
  • Chinese five spice powder – 1/3 teaspoon 
  • Salt – 1/2 teaspoon
  • Sugar – 1/2 tablespoon
  • Vegetable oil – 4 tablespoon 
  • Flour – 100 g
  • Egg – 1 egg (whisked)
  • breadcrumbs – 150 g

For stuffing

  • Shiikae mushroom– 5 pieces (blanched and diced into small pieces)
  • Carrot – 1/2 cup (diced into small pieces)
  • Baked beans – 1/2 cup
  • Green peas – 1/2 cup
  • Garlic – 2 pieces (chopped)
  • Vegetable oil – 3 tablespoon
  • water – 1/2 cup (100 ml)
  • Oyster sauce – 3 tablespoon
  • soy sauce – 1/2 tablespoon
  • salt – 1/2 teaspoon
  • sugar – 1/2 teaspoon
  • sesame oil – 1 teaspoon

Cooking methods

1. First steamed the taro fruits for 50 minutes.

2. Peel and mash the taro။

3. Mix mashed taro၊ five spice powder၊ salt၊ sugar in a bowl.

4. Put in 4 tablespoons of oil, mix and make it into a dough.

 

How to prepare Taro Stuffings

1. Heat oils in a wok and fried some garlic.

2. Put in mushrooms, carrot, peas and friend for a minute.

3. Put in oyster sauce, soy sauce, half a cup of water, salt, sugar and sesame oil and mix well.

4. After all the ingredients are cooked well, set aside.

 

How to cook Taro Croquette

1. Prepare taro dough into 4 inches pieces.

2. Then stuff it with vegetable stuffings that you set aside.

3. Flour the taro stuffings. 

4. Then put taro stuffings into egg york, then stick with breadcrumbs. 

5. Continue the rest with the above method. 

6. Use an air fryer or a frying pan, put in some oil and fry the taro croquettes untill they are golden brown. 

7. Serve hot with mayonnaise. 

 

Sunny

He was born in Yangon, the

...see more

Ingredients

Healthy

Chef Sunny's recipes